Πολιτική

Έκκληση Μητσοτάκη για κατάπαυση του πυρός: «Η ευρύτερη Μέση Ανατολή κινδυνεύει με στρατιωτική ανάφλεξη»

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να περιγράψει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός και αυτοσυγκράτηση απ’ όλους έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος για διαπραγματεύσεις. 

Είπε επίσης όσον αφορά στην κατάπαυση του πυρός ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η αδιανόητη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα και δεν πρέπει επίσης ο νότιος Λίβανος να της «μοιάσει».

«Αυτή τη στιγμή αυτό που επιβάλλεται πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η αυτοσυγκράτηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο για να επαναφέρουμε στο τραπέζι τη μόνη πολιτική λύση η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει για το δομικό πρόβλημα της Μέσης Ανατολής που δεν είναι άλλη από την δημιουργία δυο κρατών τα οποία θα μπορούν να συνυπάρχουν σε ειρήνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του το δομικό πρόβλημα το οποίο οδηγεί αυτή την περιοχή σε καθεστώς βέβαιης ανάφλεξης», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλη η δήλωση του πρωθυπουργού

«Αυτό το ανώτατο συμβούλιο μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου  διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Η Ελλάδα βρίσκεται στον νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και προφανώς έχει κάθε επιθυμία να εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Κόλπου. Άλλωστε σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τα 6 κράτη. Είναι απαραίτητο όμως να εμβαθύνουμε περισσότερο τις σχέσεις και ως ΕΕ ειδικά σε μια εποχή που η συνεργασία μας είναι όλο και απαραίτητη καθώς η ευρύτερη Μέση Ανατολή κινδυνεύει με μια στρατιωτική ανάφλεξη και είναι σημαντικό να επαναλάβουμε την έκκλησή μας για μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έτσι ώστε να μην συνεχιστεί η αδιανόητη ανθρωπιστική καταστροφή και ο νότιος Λίβανος να μην μετατραπεί σε μια Γάζα στα πλαίσια του νόμιμου δικαιώματος που έχει το Ισραήλ να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις.

Όμως αυτή τη στιγμή αυτό που επιβάλλεται πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η αυτοσυγκράτηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χρόνο για να επαναφέρουμε στο τραπέζι τη μόνη πολιτική λύση η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει για το δομικό πρόβλημα της Μέσης Ανατολής που δεν είναι άλλη από την δημιουργία δυο κρατών τα οποία θα μπορούν να συνυπάρχουν σε ειρήνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του το δομικό πρόβλημα το οποίο οδηγεί αυτή την περιοχή σε καθεστώς βέβαιης ανάφλεξης».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Κουτσούμπας: Απατεώνες χρησιμοποιούν το πρόσωπό του για να βγάλουν χρήματα

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Άραβες ηγέτες στις Βρυξέλλες – Ζήτησε «άμεση εκεχειρία και αυτοσυγκράτηση» στη Μέση Ανατολή

admin

Τεμπονέρας: Οργή κατά Κασσελάκη για ανάρτηση που λέει ότι πληρωνόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχω πάρει ευρώ»

admin