Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Ανδρουλάκης: Τετ α τετ τις επόμενες μέρες «βλέπει» το Μαξίμου

«Μια συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Νίκου Ανδρουλάκη είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ» είναι η εκτίμηση σε Μαξίμου και Πειραιώς, που προσμένουν τα επιτελεία των δύο πλευρών να συμφωνήσουν για την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησης άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την εκλογική νίκη, και τον συγχαρεί και εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

«Περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του να ειδοποιήσουν το Γραφείο του Πρωθυπουργού για να κλειστεί η συνάντηση. Δηλαδή, περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη το πότε επιθυμεί να γίνει αυτή η συνάντηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη που έδωσε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega

«Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του, του είπε “είμαι στη διάθεσή σου για συνάντηση”» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας σαφές ότι ουσιαστικά η επίσημη πρόσκληση έγινε δια στόματος του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και τώρα αναμένεται η επίσημη απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ισχυρός πόλος το ΠΑΣΟΚ»

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση ότι το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα καλέσει τις επόμενες ημέρες το πρωθυπουργικό γραφείο για το τετ α τετ των δύο αρχηγών. «Ενδεχομένως να είναι θέμα λίγων ημερών, ίσως έως και την επόμενη εβδομάδα» δηλώνει αρμόδια πηγή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι αναγκαίο να έχουν επικοινωνία. 

Δεδομένου μάλιστα ότι με την αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ έχει πια, έστω και άτυπα, ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάντως αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση ως ο «ισχυρός πόλος» απέναντι της, αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι ο κ. Ανδρουλάκης, σε αυτό το νέο πολιτικό περιβάλλον, «θα είναι πιο διαλλακτικός» και θα λειτουργήσει «πιο θεσμικά», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνει πίσω του το θέμα των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στην προηγούμενη εκλογική νίκη, όμως τελικά συνάντηση δεν έγινε. 

Με το βλέμμα στο κέντρο

Το κυβερνών κόμμα, έχοντας πάντα το βλέμμα του και προς τον χώρο του κέντρου, επιθυμεί οι «συγκρούσεις» με το ΠΑΣΟΚ να είναι καθαρά πολιτικές, να αφορούν στις διαφορετικές και μόνο πολιτικές προσεγγίσεις τους.

Τα πεδία για συναινέσεις εκτιμάται ότι είναι πολλά, με το Μαξίμου να επιδιώκει συνθέσεις, από μία σειρά μεταρρυθμίσεων – όπως η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές – έως τα εθνικά θέματα και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο «ραντάρ» του Μαξίμου το νέο στίγμα του ΠΑΣΟΚ

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν έμφαση στη δυναμική που αποκτά το ΠΑΣΟΚ μετά την εσωκομματική αναμέτρηση και περιμένουν να δουν το νέο στίγμα εντός και εκτός Βουλής, ειδικότερα δε για θέματα που η Χαριλάου Τρικούπη αναδείκνυε παραδοσιακά ως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Από τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ως τις αλλαγές στο ΕΣΥ, το νέο ΑΣΕΠ κ.α..

«Δεν άλλαξε το πρόσωπο, μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι πολιτικές» ήταν το επίσημο σχόλιο της κυβέρνησης, μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επισημαίνει ότι μένει να φανεί αν η Χαριλάου Τρικούπη από το «όχι σε όλα» σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα περάσει στη διατύπωση εναλλακτικών, κοστολογημένων προτάσεων.

Εν αναμονή των δημοσκοπήσεων

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς είναι η ΝΔ να μη χάσει τα ερείσματα που έχει αποκτήσει στον κεντρώο χώρο, ενώ με ανυπομονησία περιμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως τις επόμενες ημέρες για την απήχηση της επανεκλογής Ανδρουλάκη.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Βουλή: Νέο εκπρόσωπο ψάχνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

admin

Θεσσαλονίκη: Σβάστικες και στα γραφεία του ΚΚΕ

admin

Γιώργος Τσίπρας: Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη θέλουν ένα ΙΧ κόμμα με έναν «φύρερ»

admin