Αθλητικά Νέα

Το «σοκ» του Παναθηναϊκού στο Παρίσι, ο επιβλητικός Ολυμπιακός και η νέα ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στη Euroleague

Ήττα… με κακή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό στην έδρα της πρωτοεμφανιζόμενης στη Euroleague, Παρί Σεν Ζερμέν. Ανοδική πορεία ο Ολυμπιακός και άνετη νίκη στο ΣΕΦ επί της Αρμάνι Μιλάνο. Νέα ήττα για την Ρεάλ Μαδρίτης, που δείχνει “άρρωστη”.

Η “διαβολοβδομάδα” της Euroleague σχεδόν ολοκληρώθηκε (απομένει το αποψινό, Μπαρτσελόνα Μονακό στις 21:30) και Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έφτασαν να έχουν το ίδιο ρεκόρ (2-1), με το “τριφύλλι” να “σοκάρεται” στο Παρίσι (84-80 από την Παρί) και τους “ερυθρόλευκους” να συνεχίζουν ανοδικά, μέσα στο ΣΕΦ (89-68 την Αρμάνι).

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται τώρα στο ματς της Μαδρίτης με τη Ρεάλ (17.10.2024), μια αναμέτρηση όμως που αυτή τη στιγμή έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Η “βασίλισσα” γνώρισε τη δεύτερή της ήττα σε τρεις αγωνιστικές στη Euroleague και καλείται να.. μαζέψει τα κομμάτια της.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επιστρέφουν εκεί όπου ηττήθηκαν στην πρεμιέρα, δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά για τον αγώνα με την Αναντολού Εφές, την Παρασκευή (18/10, 20:30), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η λάθος προσέγγιση, τα 17 επιθετικά ριμπάουντ και ο μοναδικός διασωθέντας Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φετινή Euroleague, πραγματοποιώντας με διαφορά τη χειρότερη εμφάνισή του στη σεζόν. Οι πράσινοι, παρότι γνώριζαν τον τρόπο που αγωνίζεται η Παρί, έπεσαν στην παγίδα της, μιας και για τρία δεκάλεπτα έπαιξαν στον ρυθμό της.

Αντί να ελέγξουν το τέμπο του αγώνα, άφησαν τους Γάλλους να τρέξουν ασταμάτητα, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα. Σλούκας και Λορέντζο Μπράουν δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τους Χίφι και Σορτς, με αποτέλεσμα η Παρί να έχει σταθερά το προβάδισμα.

Όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα, είδε τα ριμπάουντ να τον προδίδουν. Οι Γάλλοι πήραν 17 επιθετικά ριμπάουντ, ανανέωσαν πολλές κρίσιμες επιθέσεις στο φινάλε και έφτασαν δίκαια στην πρώτη ιστορική νίκη τους στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει για ακόμα μια φορά τον Λεσόρ σε εκπληκτική κατάσταση, ωστόσο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν απελπιστικά μόνος. Ο Κέντρικ Ναν έκανε με διαφορά το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της καριέρας του στον Παναθηναϊκό και όταν αφυπνίστηκε ήταν αργά, ενώ ο Κώστας Σλούκας για δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν σκιά του εαυτού του. Ο Λορέντζο Μπράουν βοήθησε στο πρώτο μέρος, αλλά ο Αταμάν ίσως τον ξέχασε στο δεύτερο, ενώ οι δύο νεοφερμένοι Τούρκοι, Γιουρτσεβέν και Οσμάν, ήταν εκτός κλίματος αγώνα.

Άνετος στο ΣΕΦ με Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στο ΣΕΦ στη Euroleague, ξεπερνώντας άνετα το εμπόδιο και της Αρμάνι Μιλάνο (89-68), μετά από αυτό της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός έδειξε βελτίωση στην εικόνα του και ευτύχησε να δει τον Μουσταφά Φαλ να επιστρέψει δυναμικά από τον τραυματισμό του, ενώ άμεσα αναμένεται και η επανένταξη στο ροτέισον του Μιλουτίνοφ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τους Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ να πετυχαίνουν από 22 πόντους. Ο Παπανικολάου προσέφερε σημαντικές βοήθειες, ενώ ο Γουόκαπ -αν και έμεινε στα… ρηχά με 2 πόντους, είχε 8 ασίστ, ενώ έκανε καλές άμυνες στον Σιλντς. Σημαντικό χρόνο πήρε ο Βιλντόσα, που έδειξε ότι μπορεί να δώσει το… κάτι παραπάνω στο τέμπο της ομάδας, αρκεί να περιορίσει τα λάθη.

Ο Ολυμπιακός είχε όμως και πάλι για “όπλο” την καλή του άμυνα, μέσα από την οποία έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες τα πήγαν καλά από τη γραμμή των βολών με 17/21, ενώ “μέτρησαν” 31 ριμπάουντ (27 αμυντικά – 4 επιθετικά) και 20 ασίστ. Μοναδικό “μελανό” σημείο, τα 11 λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι (για καλή τους τύχη, οι Ιταλοί έκαναν 18).

Ο Ολυμπιακός είχε κάποια διαστήματα, στα οποία δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες να σκοράρει. Η ομάδα του Μπαρτζώκα, όμως, βρήκε τις λύσεις και τελικά τον καλό ρυθμό, που της έφερε την άνετη νίκη.

Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Τρίτη 15/10

Άλμπα Βερολίνου – Βιλερμπάν 84-79

Φενέρμπαχτσε – Ερυθρός Αστέρας 57-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 93-91

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 89-68

Βίρτους Μπολόνια – Ζάλγκιρις Κάουνας 68-71

Παρί – Παναθηναϊκός 84-80

Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης 76-72

Παρτιζάν – Μπάγερν Μονάχου 21:45

Τετάρτη 16/10

Μπαρτσελόνα – Μονακό 21:30

Η Βαθμολογία

Ερυθρός Αστέρας 3-0

Μονακό 2-0

Ολυμπιακός 2-1

Παναθηναϊκός 2-1

Μακάμπι 2-1

Μπασκόνια 2-1

Φενέρμπαχτσε 2-1

Μπαρτσελόνα 1-1

Ζάλγκιρις 2-1

Μπάγερν 1-2

Αναντολού Εφές 1-2

Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Βιλερμπάν 1-2

Αρμάνι Μιλάνο 1-2

Παρί 1-2

Άλμπα 1-2

Παρτιζάν 1-2

Βίρτους 0-3

Eπόμενη αγωνιστική

17/10

Άλμπα – Φενέρ 20:30

Μακάμπι – Παρτίζαν 21:05

Αρμάνι – Ζάλγκιρις 21:30

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 21:45

Μπάγερν – Παρί 21:45

18/10

Μονακό – Βίρτους 20:00

Εφές – Ολυμπιακός 20:30

Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 21:00

Βιλερμπάν – Μπασκόνια 21:30

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης έκανε τα πρώτα του βήματα στο γήπεδο της Τούμπας

admin

Αλεξία Καμμένου και Τάσος Πυρπυρής είπαν «αντίο» με αιχμές στην εθνική πόλο γυναικών

admin

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Διαιτητής ο Σλοβένος Ομπρένοβιτς στο ντέρμπι Δικεφάλων

admin