Ευ Ζην

5 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρετε πριν πάτε σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σας

Η διαμονή σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Εδώ θα δείτε πώς να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι με αυτές τις 5 συμβουλές.

Ένας ταξιδιωτικός συντάκτης, ο Bailey Berg, που ως επί το πλείστον ταξιδεύει με τα δύο σκυλιά του -τα οποία πιθανότατα μένουν σε περισσότερα ξενοδοχεία σε ένα χρόνο από τον μέσο άνθρωπο- γράφει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στο ξενοδοχείο με το δικό σας αγαπημένο τετράποδο φίλο.

Υπάρχουν μερικά πραγματικά φανταστικά ξενοδοχεία φιλικά προς τα κατοικίδια- με κρεβάτια για σκυλάκια Pendleton και γκουρμέ λιχουδιές – ενώ άλλα σε κάνουν να νιώθεις ότι μπήκες κρυφά με έναν απείθαρχο επισκέπτη παρόλο που πλήρωσες το βαρύ τέλος για το κατοικίδιο σου, αναφέρει ο ίδιος. Σε ένα ταξίδι, έμεινε σε ένα boutique ξενοδοχείο με ένα ειδικό κιτ καλωσορίσματος για κατοικίδια, που περιλαμβάνει παιχνίδια και έναν χάρτη με τοπικά σημεία φιλικά προς τους σκύλους. Αντίθετα, σε ένα άλλο, έπρεπε να υπογράψει μια λίστα δύο σελίδων με αυστηρούς κανόνες αφήνοντάς τον να αναρωτιέται αν τα σκυλιά του ήταν πραγματικά ευπρόσδεκτα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να φέρετε το κατοικίδιό σας σε ένα ξενοδοχείο απαιτεί περισσότερη προετοιμασία από μια τυπική διαμονή. Ενώ οι πολιτικές του ξενοδοχείου για τα κατοικίδια μπορεί να διαφέρουν πολύ από μέρος σε μέρος, εδώ θα δείτε μερικές γενικές συμβουλές από τον ίδιο βάση όλων αυτών των χρόνων με ταξίδια με τους σκύλους που μπορούν να σας καθοδηγήσουν στο επόμενο ταξίδι σας με τον δικό σας αγαπημένο σας σκύλο.

Σημ. Παρόλο που ο Bailey Berg αναφέρεται σε διαμονή σε ξενοδοχεία των ΗΠΑ, η πολιτική των ξενοδοχείων στο θέμα αυτό δεν διαφέρει ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία σε οποιοδήποτε μέρος.

1.Επιβεβαιώστε ότι το ξενοδοχείο επιτρέπει τα σκυλιά εκ των προτέρων — και ότι έχουν χώρο

Περίπου το 75% όλων των ξενοδοχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν τα κατοικίδια, σύμφωνα με την American Hotel and Lodging Association . Ωστόσο, προτού κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσετε ότι το ξενοδοχείο όχι μόνο επιτρέπει σκύλους, αλλά έχει επίσης διαθεσιμότητα για κατοικίδια κατά τη διάρκεια της κράτησής σας. Πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν περιορισμένο αριθμό δωματίων φιλικών προς τα κατοικίδια (για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες με αλλεργίες), τα οποία μπορούν να γεμίσουν γρήγορα, ειδικά κατά τις περιόδους αιχμής. Τα Antlers at Vail , για παράδειγμα, επιτρέπουν κατοικίδια μόνο στο 20% των μονάδων τους. Για να αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, καλέστε εκ των προτέρων ή ελέγξτε τον ιστότοπο του ξενοδοχείου. Μην βασίζεστε σε ιστότοπους κρατήσεων τρίτων, οι οποίοι μπορεί να έχουν παλιές πληροφορίες, για να διασφαλίσετε ότι το ξενοδοχείο σας μπορεί να φιλοξενήσει έναν σκύλο.

2.Λάβετε υπόψη σας πρόσθετους περιορισμούς — συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του σκύλου σας

Έχω δύο μεγάλα σκυλιά και μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις μου όταν ταξιδεύω μαζί τους, γράφει ο Bailey Berg, είναι ότι τα ξενοδοχεία τείνουν να είναι πιο ανεκτικά στα μικρόσωμα σκυλιά παρά όντως φιλικά προς όλα τα σκυλιά. Συχνά, τα ξενοδοχεία επιβάλλουν όρια βάρους – το Washington School House στο Park City της Γιούτα, επιτρέπει σκύλους έως και 22,5 κιλά, ενώ το μέγιστο όριο στο Conrad Los Angeles είναι 11,5 κιλά – επειδή τα μεγαλύτερα σκυλιά μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη φθορά σε έπιπλα, χαλιά και άλλα πράγματα του ξενοδοχείου λόγω του μεγέθους και της δύναμής τους.

Περιστασιακά, οι εγκαταστάσεις θα έχουν πρόσθετους περιορισμούς σχετικά με τους τύπους σκύλων – όπως οι λεγόμενες «επιθετικές ράτσες» – αν και συχνά αποφεύγουν να αποκαλούνται έτσι συγκεκριμένες ράτσες εφαρμόζοντας ένα μέγιστο αποδεκτό βάρος πολύ χαμηλότερο από το μέγεθος αυτών των σκύλων.

Επιπλέον, ορισμένα ξενοδοχεία έχουν μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων κατοικίδιων ανά δωμάτιο. Για παράδειγμα, το Nicewonder Farm & Vineyards στη Βιρτζίνια επιτρέπει δύο, ενώ το Hotel Drover στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας επιτρέπει μόνο ένα. Έτσι, πέρα ​​από την απλή επιβεβαίωση ότι επιτρέπονται οι τετράποδοι φίλοι, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλοι περιοριστικοί παράγοντες.

3.Αναμένετε να πληρώσετε ένα τέλος

Τα τέλη για να φέρετε το κατοικίδιό σας είναι αρκετά συνηθισμένα, εκτός εάν έχετε σκύλο υπηρεσίας (για τον οποίο, σύμφωνα με τους νόμους της ADA, τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να χρεώσουν επιπλέον). Η τιμή κατοικίδιων ζώων χρησιμοποιείται συχνά για την κάλυψη των πρόσθετων εξόδων που σχετίζονται με τη φιλοξενία ζώων, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον υπηρεσιών καθαρισμού για να διασφαλιστεί ότι το δωμάτιο απολυμαίνεται πλήρως μετά τη διαμονή σας, καθώς τα κατοικίδια μπορούν να αφήσουν πίσω τους γούνα, τρίχωμα και μυρωδιές που απαιτούν πιο εντατικό καθαρισμό από έναν τυπικό κύκλος εργασιών δωματίου. Ορισμένες χρεώσεις ενδέχεται επίσης να επισκευάσουν τυχόν ζημιές που προκαλούνται από κατοικίδια, όπως γρατζουνισμένα έπιπλα ή λεκιασμένα χαλιά. Οι χρεώσεις μπορούν επίσης να συμβάλουν στην αντιστάθμιση του κόστους παροχής παροχών όπως κρεβάτια για σκύλους, μπολ ή λιχουδιές που βελτιώνουν τη διαμονή του κατοικίδιού σας.

Ορισμένα ξενοδοχεία φιλικά προς τα κατοικίδια χρεώνουν κατ’ αποκοπή τιμή ανά διαμονή (όπως το MacArthur Place στη Sonoma της Καλιφόρνια, το οποίο χρεώνει ένα πάγιο τέλος 150 $ ανά διαμονή). Άλλα ξενοδοχεία έχουν χρέωση ανά διανυκτέρευση ή ανά κατοικίδιο ( για παράδειγμα, το St. Regis Aspen χρεώνει 75 $ ανά διανυκτέρευση για τον πρώτο σκύλο, συν επιπλέον 25 $ για οποιοδήποτε άλλο), το οποίο μπορεί να αθροιστεί γρήγορα εάν μένετε πολλά νύχτες ή έχουν περισσότερους από έναν σκύλους. Για το πρώτο, είναι περίπου από $30 έως $150 ανά διανυκτέρευση. Ομολογουμένως, υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία που επιτρέπουν στα κουτάβια να διαμείνουν δωρεάν, όπως το Hotel Valley Ho στο Scottsdale, στην Αριζόνα, τα φυλάκια του Virgin Hotel στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο και όλα τα ξενοδοχεία Kimpton , για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

4.Μην αφήνετε τον σκύλο σας χωρίς επίβλεψη

Το να αφήνετε το σκυλί σας μόνο του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου γενικά δεν είναι το καλύτερο (αν και ορισμένα μέρη, όπως το Gravity Haus στο Breckenridge του Κολοράντο και το The Garland στο Βόρειο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, το απαγορεύουν κατηγορηματικά, ενώ άλλα, όπως το Hotel Healdsburg στην Καλιφόρνια, το επιτρέπουν, υπό προϋποθέσεις). Ακόμη και τα πιο καλά -συμπεριφορικά- σκυλιά μπορεί να αγχωθούν σε ένα άγνωστο περιβάλλον, οδηγώντας σε υπερβολικό γάβγισμα, γρατσουνιές σε πόρτες ή έπιπλα ή απόπειρες διαφυγής, κάτι που μπορεί να ενοχλήσει άλλους επισκέπτες και ενδεχομένως να οδηγήσει σε ζημιά στο δωμάτιο, που με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες χρεώσεις.

Υπάρχει όμως και ένας επιπρόσθετος λόγος για να μην αφήνετε τα σκυλιά σας στο δωμάτιο μόνα τους: Αν γίνει κάτι στο ξενοδοχείο, πχ χτυπήσει ένας συναγερμός πυρκαγιάς, αυτό θα είναι πολύ τρομακτικό για τα σκυλιά και δεν ξέρετε πως μπορεί να αντιδράσουν αν είναι μόνα τους στο δωμάτιο, ακόμα και αν κατά τ’ άλλα είναι εξαιρετικοί επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Εάν επιτρέπεται και πρέπει να αφήσετε τον σκύλο σας στο δωμάτιο, φροντίστε να κρεμάσετε μια πινακίδα «μην ενοχλείτε». Ακόμα κι αν η ρεσεψιόν γνωρίζει ότι υπάρχει ένας ή δύο σκύλοι στο δωμάτιο, το προσωπικό μπορεί να μην έχει ενημερωθεί και αν ανοίξει την πόρτα για καθαρισμό ή υπηρεσία προετοιμασίας κρεβατιού, διατρέχετε τον κίνδυνο να δραπετεύσει ο σκύλος σας (ή να εκπλήξει μια ανυποψίαστη καθαρίστρια). Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε εάν υπάρχει μια ετικέτα συγκεκριμένα για σκύλο που μπορείτε να βάλετε στην πόρτα—πχ μια ετικέτα που γράφει “Best Friend In Residence”-με ένα σημείο για να γράψετε το όνομα του κατοικίδιου, το οποίο ειδοποιεί το προσωπικό εκεί είναι κατοικίδια στο δωμάτιο.

5.Φροντίστε να πακετάρετε όλα όσα χρειάζεται ο σκύλος σας

Υπάρχουν δύο τύποι ξενοδοχείων φιλικά προς τους σκύλους: αυτά που επιτρέπουν στους σκύλους και εκείνα που κάνουν τα πάντα για να κάνουν την εμπειρία τόσο αξέχαστη τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας.

Τα σκυλιά κατά την παραμονή τους μπορεί να έχουν τα δικά τους κρεβάτια για σκύλους, μπολ και μπαντάνες με το λογότυπο της μάρκας πάνω τους (τα οποία είναι δώρο) μέχρι παιχνίδια και πολύχρωμες λιχουδιές. Πέρα από τις ανέσεις του δωματίου, ορισμένα καταλύματα προσφέρουν μενού για σκύλους, με γεύματα με επιπλέον χρέωση. Το Four Seasons Hotel San Francisco πχ διαθέτει επιμελημένο μενού Ruff Service με πιάτα φιλικά προς τους σκύλους ενώ το Rancho Valencia Resort & Spa στο Σαν Ντιέγκο προσφέρει μενού Doggie Tapas με Shepherd’s Pie και Rin Tin Tartare. Το Cloudveil στο Jackson Hole του Wyoming, προσφέρει ακόμη και μια μπύρα Bowser, ώστε τα κουτάβια να μπορούν να συμμετέχουν και στο après-ski.

Αν και τέτοιες εμπειρίες είναι ωραίες, δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση. Τουλάχιστον, σχεδιάστε να φέρετε φαγητό, κύπελλα, λιχουδιές και σακούλες απορριμμάτων για το ταξίδι, καθώς και οποιαδήποτε αντικείμενα, όπως κρεβάτια ή παιχνίδια, που θα κάνουν το κουτάβι σας να νιώσει σαν στο σπίτι σας. Ομοίως, τα ξενοδοχεία απαιτούν συνήθως τα κατοικίδια να δεσμεύονται σε διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους, οπότε θα πρέπει να έχετε λουρί.

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Supermodels για πάντα: Από τη δεκαετία του ’90 στο σήμερα | in.gr

admin

Η δίαιτα που θα σε βοηθήσει αν νιώθεις ότι έχεις χάσει την ενέργειά σου

admin

Το όμορφο ελληνικό νησί που έκανε πραγματικότητα την «επέκταση της τουριστικής περιόδου»

admin