Πολιτική

Βαγγέλης Σκούφας για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ: Υπήρχε ρητή εντολή από την πρώτη μέρα εκλογής Κασσελάκη να υπάρξει εξυγίανση

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στηλίτευσε ο Βαγγέλης Σκούφας μέλος της Οικονομικής ΚΕ ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κίνηση αυτή διασπά και διχάζει την παράταξη. Η Αριστερά ιστορικά, αντιπροσωπεύει την συμμετοχή και την ελευθερία της άποψης χωρίς αποκλεισμούς. Κάθε τέτοια απόφαση που αντί να δυναμώνει το κόμμα το αποδυναμώνει. Χρειαζόμαστε συσπείρωση και όχι διχασμό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Talk Radio.

Ερωτηθείς για τα σενάρια που ακούγονται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο απάντησε ότι «Αποτελεί καταστατική υποχρέωση όταν κυρίως έχουν μεσολαβήσει όλες αυτές οι διαδικασίες».

Όσον αφορά στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει μια σειρά ενέργειες για την απαιτούμενη εξυγίανση των πόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει επιτακτική ανάγκη κάθε μέλος της ΚΕ κάθε σύνεδρος, να μάθει αφενός τις βελτιωτικές συνθήκες έγιναν τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ άλλων και στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.»

Μάλιστα ο κ. Σκούφας μιλώντας με αριθμούς αναφέρθηκε και στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν ακόμα πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης. «Τα οικονομικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ για το σύνολο των δαπανών του κόμματος για το 2023 είχαν ανέλθει στα 14.611.728, 47 ευρώ  εκ των οποίων τα 4.823.813 ευρώ ήταν εκλογικές δαπάνες.»

Σημείωσε ότι «για τις εκλογικές δαπάνες το 2023 μέσα από την διπλή αυτή εκλογική διαδικασία το κόμμα μπήκε μέσα, δηλαδή ξόδεψε περισσότερα από αυτά τα οποία εισέπραξε από το κράτος, με το σύνολο των επιπλέον δαπανών να ανέρχονται στα 2.364.830 ευρώ.»

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τον ισολογισμό, το σύνολο των υποχρεώσεων, στις 31 Δεκεμβρίου 2023 να ανέλθουν 2.986.312 ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Σκούφας ενώ τόνισε ότι επειδή υπήρχε ρητή εντολή από την πρώτη μέρα εκλογής του κ. Κασσελάκη να υπάρχει οικονομική εξυγίανση, αυτό αφορά το επιμέρους κόστος, συμπεριλαμβανομένου και της μισθοδοσίας.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για την μισθοδοσία, τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τα επιμορφωτικά σεμινάρια που γίνονται στο κόμμα, κόστιζε το 2023 και το 2022, 1.750.000 ευρώ. Αυτό αφορά τον μισθοδοτούμενο κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν το κάνουμε αναγωγή στους 14 μήνες είναι κοντά στα 125 χιλιάδες, άρα ήταν ακριβώς στο ίδιο κόστος με μια επιπλέον μείωση.

Για τα όσα ακούστηκαν για τους παχυλούς μισθούς ο κ. Σκούφας είπε: «Είναι ενήμερα από τον Οικονομικό Υπεύθυνο το σύνολο των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ότι οι ανώτατες καθαρές αποδοχές στο κόμμα δεν υπερβαίνουν τις 2.000 ευρώ.»  Ενώ σημείωσε ότι αυτό αφορούσε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δυο ανθρώπους, την Οικονομική Διεύθυνση και την Γραμματέα του κόμματος. Από εκεί και πέρα όσος κόσμος είναι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει ότι το σύνολο αυτών των ανθρώπων δούλευε, πολύ νωρίς μέχρι πολύ αργά κάθε μέρα.

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι το «team του Στέφανου Κασσελάκη ήταν πολύ μικρότερο από το team που υπήρχε στο παρελθόν από την προηγούμενη διοίκηση, αν αθροίσουμε ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι, ποιοι οι μετακλητοί και ποιοι ήταν οι αποσπασμένοι. Και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως.»

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου έβγαλε «αφρούς» για Ανδρουλάκη, Δούκα, Σημίτη και Γερουλάνο μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

admin

Κοινή εμφάνιση Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

admin

Κόντρα Χατζηδάκη – Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια: «Δε θα γίνω λαϊκιστής για να είμαι ευχάριστος σε τηλεοπτική εκπομπή»

admin