Αθλητικά Νέα

Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε τον Μανόλο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, με τον Ισπανό τεχνικό να αναλαμβάνει τον κυπριακό σύλλογο, διαδεχόμενος στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τον Ζοζέ Ντομίνγκες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησε με το ΑΠΟΕΛ και θα αποτελέσει το νέο προπονητή της ομάδας, με τον 60χρονο τεχνικό να συνεχίζει την καριέρα του στους πάγκους στο πρωτάθλημα Κύπρου.

Κάπως έτσι μετά την αποχώρηση του από την Παραγουάη και την Σέρο Πορτένιο, ο έμπειρος τεχνικός βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Χιμένεθ ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ τρεις φορές (2010-11, 2017-18, 2019), έχει επίσης θητεύσει στη Σεβίλλη, στη Σαραγόσα, στην Αλ Ραγιάν από το Κατάρ, στην Λας Πάλμας και στην Αλ Γουάχντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην Κύπρο, καλείται να επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στις πρώτες θέσεις, καθώς η νέα ομάδα του βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος και στο -6 από την κορυφή.

Η ανακοίνωση

«Ο ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον προπονητή Manuel Jimenez και το προπονητικό του επιτελείο. Η συνεργασία είναι μονοετούς διαρκείας μέχρι και τον Μάιο του 2025.

Ο κ. Jimenez, έχει εργαστεί ως προπονητής στην Primera και στην Segunda Division, έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ, είχε παρουσία στο πρωτάθλημα του Abu Dhabi ενώ πρόσφατα βρισκόταν στην Παραγουάη και στην τεχνική ηγεσία της Cerro Porteno.

Είναι γεννημένος στις 26/01/1964 στο Arahal της Ισπανίας και ως ποδοσφαιριστής αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες δόξες της Sevilla FC ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική Ισπανίας.

Ο κ. Jimenez θα έχει στο προπονητικό του επιτελείο ως βοηθό προπονητή τον Jesus Calderon Malagon, ως προπονητή φυσικής κατάστασης τον Sebastian Lopez Bascon και ως προπονητή τερματοφυλάκων, τον Jacobo Sanz.

Καλωσορίζουμε τον Manolo Jimenez στη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της Κύπρου και ευχόμαστε σε αυτόν και τους συνεργάτες του, να πανηγυρίσουν τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες».

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Κέντρικ Ναν έκανε ένα άχαστο ημίχρονο στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

admin

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ενός λεπτού σιγή στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στη μνήμη του διεθνή ποδοσφαιριστή

admin

Μπαρτσελόνα: Άγριο ξύλο μεταξύ εργατών στο υπό κατασκευή γήπεδο της ομάδας

admin