Τεχνολογία

6 βήματα για να καθαρίσετε το λάπτοπ σας

Οι φορητοί υπολογιστές (λάπτοπ) χρειάζονται πιο συχνό καθάρισμα σε σχέση με τους επιτραπέζιους, λόγω της συχνής χρήσης τους.

Στην περίπτωση δε που ταξιδεύετε συχνά, έχοντας στις αποσκευές σας τον φορητό υπολογιστή σας, θα πρέπει να τον καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η συσσώρευση σκόνης και οι… μουτζούρες, ιδιαίτερα στην οθόνη και τα πλήκτρα μπορεί να βλάψουν τη λειτουργία του.

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, φροντίστε πάντα να το απενεργοποιείτε και να το αποσυνδέετε από οποιαδήποτε πηγή τροφοδοσίας. Θα πρέπει, επίσης, να αφαιρέσετε και την μπαταρία.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πιο ασφαλές, θα είναι και πιο εύκολο να εντοπίσετε τα βρόμικα σημεία και την σκόνη.

Καθαρισμός της οθόνης

Καθαρίστε τη σκόνη από την οθόνη, χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών. Διπλώστε το πανί και καθαρίστε όλο το πλάτος της οθόνης, εμπρός και πίσω. Μην ασκείτε πίεση, προσπαθώντας να αφαιρέσετε τα επίμονα σημεία και μην τρίβετε την οθόνη καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιά. 

Φτιάξτε φυσικό καθαριστικό

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγαράκι για να αφαιρέσετε την βρομιά. Προτιμήστε καθαρό ή απεσταγμένο νερό, αντί για νερό βρύσης, το οποίο μπορεί να αφήσει ραβδώσεις στην οθόνη σας. Φροντίστε, βέβαια, να στύψετε το σφουγγαράκι καλά, για να μην στάξει νερό. Σκουπίστε απαλά την οθόνη σας και σε καμία περίπτωση μην τρίβετε με δύναμη.

Θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, αναμιγνύοντας ίση ποσότητα απεσταγμένου νερού και λευκού ξιδιού. Για ιδιαίτερα επίμονα σημεία, προσθέστε μόνο μια σταγόνα από υγρό σαπούνι πιάτων στο νερό. Μην καθαρίζετε εσωτερικές θύρες ή αεραγωγούς με το σφουγγάρι, καθώς εγκυμονεί κίνδυνος να καταστρέψετε τα εξαρτήματά του.

Τινάξτε τη σκόνη από το πληκτρολόγιό σας

Τινάξτε τη σκόνη από το πληκτρολόγιό σας. Γυρίστε τον ανάποδα με την οθόνη ανοιχτή, ώστε να απομακρύνετε την συσσωρευμένη σκόνη και ψίχουλα από φαγητά. Ανακινήστε τον απαλά για να απομακρυνθούν τυχόν μεγαλύτερα σωματίδια.

Απορροφήστε τη σκόνη με σκουπάκι χειρός

Χρησιμοποιήστε σκουπάκι χειρός, για να απορροφήσετε τη σκόνη από το πληκτρολόγιο. Μην χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα, καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιές στο πληκτρολόγιο.

Γόμα για τα δύσκολα σημεία

Τρίψτε απαλά με μια γόμα το πληκτρολόγιο για να αφαιρέσετε τη βρομιά που πιθανότατα έχει συσσωρευτεί από τα δάχτυλα σας. Εάν παρατηρήσετε τα πλήκτρα από μια γωνία, θα δείτε ποια σημεία είναι πιο βρόμικα. Εάν εντοπίσετε σημεία που «κολλάνε» από σταγόνες ροφημάτων και δεν μπορούν να αφαιρεθούν με απαλό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Βεβαιωθείτε ότι το βαμβάκι δεν είναι πολύ υγρό.

Μην ασκείτε πίεση ανάμεσα στα πλήκτρα με το βαμβάκι καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία κάτω από τα πλήκτρα. 

Μπατονέτα και οδοντογλυφίδα

Μια εναλλακτική επιλογή για να καθαρίσετε τα πλήκτρα από την βρομιά και την σκόνη είναι να χρησιμοποιήσετε μπατονέτα. Επίσης, η οδοντογλυφίδα είναι ένα ένα χρήσιμο εργαλείο, ιδιαίτερα στις θυρίδες, ωστόσο σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην προκαλέσετε γρατσουνιές.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Robovan: Το retro – φουτουριστικό λεωφορείο του Έλον Μασκ δεν έχει τιμόνι και οδηγό

admin

Xiaomi 14T: Παρουσιάστηκε η σειρά έξυπνων κινητών με δυνατότητες νυχτερινής λήψεις και AI

admin

Netflix: Τέλος η υποστήριξη για iOS 16 – Ποια μοντέλα iPhone και iPad επηρεάζονται

admin