Πολιτική

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας – Πώς θα ψηφίσουν οι φίλοι του κόμματος

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς το πρωί της Κυριακής (13.10.2024) ανοίγουν οι κάλπες και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούνται να διαλέξουν ποιον θέλουν στην ηγεσία του κόμματος: Τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Χάρη Δούκα;

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ λίγο πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση οι δύο υποψήφιοι, Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνουν μηνύματα ενότητας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε: «Θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ισάξια τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει κυβερνητική σελίδα η Νέα Δημοκρατία και να έχουμε καλύτερες μέρες. Θα τον υπηρετήσω αυτόν τον στόχο με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συνυποψηφίους μου και όλα μας τα στελέχη».

Ο Χάρης Δούκας μίλησε στο Οpen και σημείωσε πως: «Όλη η ΚΟ και τα υπόλοιπα στελέχη πρέπει να έχουν λόγο, ρόλο και ευθύνη».

Πώς θα ψηφίσουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον Α΄ γύρο.

Παράλληλα, δεν καταβάλλεται αντίτιμο από τους ψηφοφόρους για τον β’ γύρο.

Επίσης, δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Δείτε εδώ τα εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ.

Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος.

Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση με το «καλημέρα» λίγο πριν την ΚΕ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή, live όλες οι εξελίξες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων για την ΚΕ και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη

admin