Οικονομία

Έλτον: Εξαγορά του 100% των μετοχών της «Λέκος Χημικά»

Η ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ν. ΛΕΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ» με έδρα τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η εταιρεία της οποίας οι μετοχές έγιναν αντικείμενο εξαγοράς ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται επιτυχημένα στην Ελληνική αγορά παραγωγής και διανομής πρώτων υλών και χημικών Α Υλών στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων. Συγκεκριμένα, παράγει και εμπορεύεται ειδικά μείγματα και συστατικά τροφίμων που αποτελούν πρώτες ύλες για τις βιομηχανίες γαλακτοκομικών, κρεάτων και αρτοποιίας. Η συγκεκριμένη εξαγορά θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις εμπορικές δραστηριότητες του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό στις χώρες που έχει παρουσία ο Όμιλος. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι συμπληρωματικά στην γκάμα των προϊόντων του Ομίλου.

Ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών της Ν.ΛΕΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ, για την 12μηνη χρήση που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024, προβλέπεται να ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου.

Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής εξαγοράς, ο κος Νικόλαος Λεκός θα συνεχίσει να διατελεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Ν.ΛΕΚΟΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ.

Ο Όμιλος ΕΛΤΟΝ, όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου, όντας συνεπής στην εφαρμογή του στρατηγικού του σχεδιασμού για ανάπτυξη, μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της εξαγοράς αυτής, επιτυγχάνει την περαιτέρω διείσδυσή του στην αγορά τροφίμων, και διευρύνει ακόμα περισσότερο το πελατολόγιο του.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ιταλία: Αγώνας δρόμου για ανεύρεση επιπλέον 9 δισ. ευρώ πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού

admin

ILO, Κομισιόν και Κίεβο δεσμεύονται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας της Ουκρανίας

admin

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 14 έως 18 Οκτωβρίου

admin