Ελλάδα

Τα Rafale και τα F-35 εντυπωσίασαν τον Δένδια: «Το παρόν και μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας βρέθηκε σήμερα 11 Οκτωβρίου 2024, στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας, για να παρακολουθήσει την πολυεθνική αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Ramstein Flag 24».

Ο Νίκος Δένδιας είδε εικόνες από το μέλλον, αφού μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale και F-35, που τα επόμενα χρόνια θα διαθέτει η Ελλάδα, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ανδραβίδας και πραγματοποίησαν εντυπωσιακούς ελιγμούς.

«Μία συμμαχική άσκηση με τη συμμετοχή 89 μαχητικών αεροσκαφών καθώς και 12 αεροσκαφών υποστήριξης από 13 χώρες, τα οποία επιχειρούν από την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Η επιλογή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ ως διοργανώτριας χώρας, υπογραμμίζει την γεωστρατηγική της αξία» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτηση στο X.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Στη συνέχεια έκανε νέα δημοσίευση μαζί με φωτογραφία του ίδιου και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μπροστά από ένα Rafale και ένα F-35, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπροστά στο παρόν των Rafale και το εγγύς μέλλον των F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

 

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας.

Τα σενάρια της άσκησης

Στην άσκηση «Ramstein Flag 24» συμμετέχουν συνολικά 130 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων όλων των κορυφαίων μαχητικών που διαθέτει το οπλοστάσιο της Δύσης, όπως το αμερικανικό F-35 το γαλλικό Rafale, τα σουηδικά Gripen, τα F-16 και τα Τyphoon Eurofighter.

Τα stealth αεροσκάφη 5ης γενιάς αναλαμβάνουν να λειτουργούν και ως ιπτάμενα κέντρα επιχειρήσεων συγκεντρώνοντας και μοιράζοντας την επιχειρησιακή εικόνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Όλα τα σενάρια της άσκησης προσομοιώνουν αποστολές με εναέριες μάχες με αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Η Τουρκία, έθεσε εαυτόν εκτός της άσκησης, καθώς αρνήθηκε να καταθέσει σχέδια πτήσης εντός του FIR Αθηνών, ούτε στο ελληνικό επιτελείο, αλλά ούτε καν απευθείας στο συμμαχικό επιτελείο.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κέρκυρα: Έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των επίορκων εφοριακών διέταξε ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης

admin

Περιστέρι: Βρήκαν ναρκωτικά και όπλο κρυμμένα σε κρύπτες μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο συλλήψεις

admin

Καιρός αύριο: «Επιμένει» η ζέστη με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 30 βαθμούς

admin