Πολιτική

Έρχεται νέα ερώτηση στη Βουλή από «γαλάζιους» βουλευτές

Οι… κινήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ που καλλιεργούν κλίμα εσωστρέφειας προβληματίζουν την κυβερνητική παράταξη.

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους, τόσο σε σχέση με τους βουλευτές της ΝΔ που «σέντραραν» τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη για τα «κόκκινα» δάνεια και τη φαρμακευτική δαπάνη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσο και για την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή από τη γενέθλια γιορτή της Ν.Δ,, και επιχειρεί να υποβαθμίσει τα γεγονότα, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή του στη μεταρρυθμιστική ατζέντα.

«Ζυμώσεις» για νέα πρωτοβουλία βουλευτών

Ωστόσο, στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα οι τόνοι δεν έχουν πέσει, καθώς φέρεται να βρίσκονται σε εξέλιξη νέες παρασκηνιακές ζυμώσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί έχουν βάλει στην ατζέντα τους επαφές με βουλευτές για να τους ενημερώσουν για νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζουν και να ακούσουν τις δικές τους προτάσεις, κάποιοι εκ των 156 μελών της ΚΟ της ΝΔ είναι αποφασισμένοι να θίξουν πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης και να ζητήσουν βελτιώσεις, επιλέγοντας και πάλι την κοινοβουλευτική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα αφορά σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, που απασχολεί σταθερά την επικαιρότητα, με την ερώτηση να φέρεται να την επεξεργάζονται 6 βουλευτές – που δεν ανήκουν στην ομάδα των 11 ή των 8 που είχαν υπογράψει τις προηγούμενες δύο ομαδικές ερωτήσεις – και να καταγράφεται ενδιαφέρον να την υπογράψουν και άλλοι.

Όσον αφορά στον χρόνο κατάθεσης, αυτός είναι ανοιχτός, καθώς τις επόμενες ημέρες στην επικαιρότητα θα κυριαρχούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ο «εμφύλιος πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ντ. Μπακογιάννη: «Στεναχωρήθηκα για την απουσία Καραμανλή»

Η απουσία Σαμαρά και Καραμανλή από το street party στη Ρηγίλλης, για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

«Αν στενοχωρήθηκα για τους δυο πρωθυπουργούς, η αλήθεια είναι για τον μεν Σαμαρά όχι, διότι ήταν αναμενόμενο, όμως για τον Κώστα Καραμανλή ναι, στενοχωρήθηκα» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάνη (ΣΚΑΙ).

«Όλο αυτό ήταν μια γιορτή για τους αγωνιστές της ΝΔ, για όλες τις καλές και κακές στιγμές που περάσαμε μαζί στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Μαζί ενθουσιαστήκαμε, κλάψαμε, χαρήκαμε, και ο Κώστας Καραμανλής με αυτόν τον κόσμο της ΝΔ έχει μια ειδική σχέση» πρόσθεσε με έμφαση, σημειώνοντας ότι αντίθετα ο κ. Σαμαράς «έχει περάσει και λιγότερο χρόνο στη Ρηγίλλης από όλους εμάς».

Δεν υπάρχει θέμα… «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» ήταν η θέση της βουλευτή Χανίων, η οποία χαρακτήρισε περισσότερο «προσωπικά» τα θέματα αυτά.

«Συμπαγής η ΝΔ»

«Αν συγκρίνεται κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης με την Ν.Δ. ή κυβερνήσεις δεύτερης τετραετίας με την σημερινή κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας, θα διαπιστώσετε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πιο συμπαγής ΝΔ και η πιο ανθεκτική κυβέρνηση, με τα πολλά προβλήματα που ακόμα πρέπει να αντιμετωπίσει από ότι στο παρελθόν» δήλωσε από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (Parapolitika 90,1).

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χαρακόπουλου

Κι ενώ αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση και του ίδιου του Πρωθυπουργού με βουλευτές της Ν.Δ,, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στο γραφείο του στο Μαξίμου, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, έναν εκ των 11 βουλευτών που υπέγραψαν στη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για την προστασία των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινα» δάνεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή της Ν.Δ. και Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) να τον ενημερώσει για το έργο της και να καταθέσει προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων κατοίκων της Ίμβρου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος Πολάκης: Εισήγηση για άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ΕΣΥ αλλάζει – Έχουμε στρατηγικό σχέδιο 3ετίας»

admin

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκη στηρίζει ο Γιάννης Μανιάτης

admin