Ευ Ζην

«Βουτιά θανάτου» από ύψος 44 μέτρων – Το κατόρθωμα του Ζιραρντό | in.gr

Σε μια απίστευτη επίδειξη γενναιότητας και επιδεξιότητας, ο Κομ Ζιραρντό σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην λεγόμενη «κατάδυση θανάτου» πηδώντας από το εκπληκτικό ύψος των 44,3 μέτρων στον καταρράκτη La Cimbarra στην κεντρική Ισπανία.

Ο 22χρονος αντιμετώπισε δύσκολες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν την προσπάθειά του αλλά ανταπεξήλθε στο μέγιστο βαθμό φτάνοντας σε ταχύτητες που άγγιξαν τα 106 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής προσπάθειας διάρκειας τριών δευτερολέπτων.

Ο 22χρονος ανέπτυξε ταχύτητα 106 χλμ/ώρα

Ο νεαρός από το Μπορντό βούτηξε στο νερό εκτελώντας τη λεγόμενη «βουτιά θανάτου» η οποία προέρχεται από τη Νορβηγία και διαφέρει από τις παραδοσιακές καταδύσεις από ψηλά. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της βουτιάς οι φιγούρες του έμοιαζαν περισσότερο με στυλ snowboarding ή skateboarding.

Νέος κάτοχος ρεκόρ

Ο Ζιραρντό ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ που είχαν σημειώσει οι Κεν Στορνς και Λουσιάν Σαρλόν.

Ο 22χρονος Γάλλος δεν ήταν μόνος στην αποστολή. Ένα πλήρωμα από συναδέλφους του από το Døds Diving World Tour ήταν εκεί για να βοηθήσουν σε όλα, από την προετοιμασία μέχρι την εκτέλεση. Μεταξύ αυτών που βοήθησαν ήταν ο Κεν Στορνς και ο Λουσιάν Σαρλόν, και οι δύο έμπειροι στις «καταδύσεις θανάτου». Ο πρώτος είναι ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ με άλμα 40,5 μέτρων, και ο δεύτερος, αυτός που το ξεπέρασε τον περασμένο Αύγουστο με 41,7 μέτρα.

Το Døds Diving (από το νορβηγικό Døds που σημαίνει θάνατος) πρωτοεμφανίστηκε στη Νορβηγία τη δεκαετία του 1960. Διαφέρει από την κλασική παραλλαγή στο ότι, τα χέρια και τα πόδια βυθίζονται ταυτόχρονα.


Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Είναι η Κολομβία ασφαλής για τους ταξιδιώτες; | in.gr

admin

Απίστευτο αλλά κυρίως άβολο… Όλοι οι επιβάτες σε πτήση της Qantas αναγκάστηκαν να δουν ταινία με ερωτικό περιεχόμενο

admin

Σαν σήμερα η Μαλάλα Γιουσαφζάι νίκησε το κακό | in.gr

admin