Ελλάδα

Το Πολεμικό Ναυτικό ανέλαβε την εν πλω διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Irini»

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε από την Ιταλία την εν πλω διοίκηση της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης «Irini», όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2024 στην Ιταλία, στη Ναυτική Βάση του Τάραντα, με τον Ιταλό Υποναύαρχο Αρμάντο Σίμι να παραδίδει καθήκοντα Διοικητού εν Πλω της επιχείρησης «Irini» στον Αρχιπλοίαρχο Προκόπιο Χαρίτο, ο οποίος εκπροσωπούσε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Έτσι, ο Έλληνας Αξιωματικός πρόκειται να εκτελέσει τα καθήκοντά του κατά τους επόμενους 6 μήνες, με πλοίο έδρας Διοικητού την φρεγάτα «Λήμνος», υποστηριζόμενος από το εν Πλω επιτελείο της επιχείρησης «Irini», το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται και από Έλληνες επιτελείς.

Σημειώνεται ότι η κύρια αποστολή της επιχείρησης «Irini», στην οποία συμμετέχουν 21 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην εν λόγω επιχείρηση από ενάρξεως της με μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο καθώς και με επιτελείς στο εν πλω και στο επιχειρησιακό Επιτελείο, επιβεβαιώνοντας τον σταθεροποιητικό ρόλο της Χώρας μας στην περιοχή και τη δυνατότητα της να συνεισφέρει έμπρακτα στις επιχειρήσεις και τις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κυψέλη: Με κλάματα πήγαν τα δυο αδέρφια στο τμήμα αφού έσφαξαν τον ξάδερφό τους – «Ο ένας έπεσε πάνω του και τον μαχαίρωνε»

admin

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Έως 32 βαθμούς η θερμοκρασία

admin

Θεσσαλονίκη: Εξαφάνιση 55χρονου από την περιοχή του Φαλήρου

admin