Ευ Ζην

Air France: Η “Premium Economy” μετονομάζεται σε “Premium” τονίζοντας την αναβάθμιση της καμπίνας

Την παρουσίαση των νέων καθισμάτων Premium έκανε η Air France στο stand της κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFTM Top Resa που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 και 19 Σεπτεμβρίου 2024. Μια ενδιάμεση καμπίνα μεταξύ της Οικονομικής και της Business, η Premium μετονομάστηκε πρόσφατα για να τονίσει την αναβάθμισή της από την Air France και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Η “Premium Economy” που παρουσιάστηκε το 2009 από την Air France, θα ονομάζεται πλέον “Premium”, τονίζοντας περαιτέρω την μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που σχετίζεται με την ευρύχωρη και άνετη καμπίνα η οποία προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ιδιωτικότητας. Σχεδιασμένη έτσι ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν πλήρως τα αναβαθμισμένα πρότυπα άνεσης, η Premium είναι διαθέσιμη σε όλο το στόλο της Air France, στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων.

Στην καμπίνα Premium, το νέο ανακλινόμενο κάθισμα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα αεροσκάφη τύπου Boeing 777 και Airbus A350. Η πλάτη του καθίσματος κατεβαίνει έως και 124 μοίρες* ενώ έχει γίνει μεγαλύτερο για επιπλέον άνεση. Προσφέρεται επίσης από 94 έως 97 εκ* χώρου για τα πόδια καθώς και ρυθμιζόμενο υποπόδιο. Τα μαξιλάρια του καθίσματος από αφρό έχουν επανασχεδιαστεί και το ύφασμα σε σχέδιο ψαροκόκαλο προσθέτει έξτρα απαλότητα.

Με την σταδιακή ανανέωση των καμπινών της, το 80% σχεδόν όλου του στόλου της Air France θα είναι εξοπλισμένο με ανακλινόμενα καθίσματα έως το τέλος του 2025.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, προσφέρεται στους επιβάτες ένα comfort kit σχεδιασμένο αποκλειστικά για την συγκεκριμένη καμπίνα, ακουστικά με μείωση του θορύβου, μια κουβέρτα και ένα μαξιλάρι, για εγγυημένη χαλάρωση και απόλαυση.

Κάθε κάθισμα διαθέτει μια ευρεία οθόνη αφής, αντιθαμβωτική, 13,3 ιντσών Ultra HD 4K με σύνδεση Bluetooth, που επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν περισσότερες από 1.500 ώρες ψυχαγωγίας on demand, με έμφαση στις γαλλικές παραγωγές. Οι πελάτες μπορούν επίσης να συνδέσουν την προσωπική τους συσκευή απ΄ ευθείας στην οθόνη και να την χρησιμοποιήσουν ως τηλεχειριστήριο ή για περιηγηθούν στον κατάλογο ψυχαγωγίας κατά την πτήση*. Το κάθισμα διαθέτει θύρες USB ενώ η σύνδεση στο Wi-Fi είναι επίσης διαθέσιμη.

Επενδύοντας ακόμη περισσότερο στην κομψότητα, η καμπίνα έχει διακοσμηθεί εκ νέου, με νέες αποχρώσεις του ναυτικού μπλε, το χρώμα – υπογραφή της Air France, και του μπλε του ουρανού, της απόχρωσης που αφορά στη συγκεκριμένη καμπίνα. Το σήμα της εταιρείας σε κόκκινο, κοσμεί τα προσκέφαλα των καθισμάτων, τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες, τα comfort kits και τους δίσκους των γευμάτων. (*ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους).

Μια αναβαθμισμένη γαστρονομική πρόταση στην συγκεκριμένη καμπίνα

Με την άφιξη των επιβατών και μόλις καθίσουν όλοι άνετα, το πλήρωμα προσφέρει ένα ποτήρι σαμπάνια ως καλωσόρισμα στο αεροσκάφος (**ανάλογα με το πρόγραμμα πτήσεων).

Κάθε επιβάτης απολαμβάνει ένα πλήρες, γαλλικού στυλ μενού, που περιλαμβάνει σνακ, ορεκτικό, επιλογή από δύο ζεστά πιάτα, τυρί και επιδόρπιο, σερβιρισμένα σε σκεύη οικολογικού σχεδιασμού και με ανοξείδωτα μαχαιροπίρουνα.

Τα μενού της Premium σχεδιάζονται πάντα από έναν κορυφαίο Γάλλο σεφ, βραβευμένο με αστέρια Michelin. Από τον Νοέμβριο του 2023, ο Frédéric Simonin, κάτοχος ενός αστεριού Michelin και της ανώτατης διάκρισης Meilleur Ouvrier de France, δημιουργεί δύο ζεστά πιάτα που ανανεώνονται τακτικά, και περιλαμβάνουν μια vegetarian επιλογή. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα νόστιμο κοτόπουλο, σάλτσα δαμάσκηνου, μπιζέλια, κομποτέ κόκκινου κρεμμυδιού και σπαράγγια ή τα ζυμαρικά με μανιτάρια porcini και σπαράγγια, διαθέσιμα κατά τις αναχωρήσεις από το Παρίσι, Pointe à Pitre, Fort de France, Cayenne και Réunion.

Για την προετοιμασία αυτών των μενού ο Frédéric Simonin συνεργάστηκε με την Servair, τον παγκόσμιο ηγέτη στο catering των αεροπορικών, επιλέγοντας φρέσκα, τοπικά και εποχιακά προϊόντα, καθώς και 100% γαλλικό κρέας, πουλερικά, γαλακτοκομικά και αυγά, όπως και ψάρια από βιώσιμη αλιεία, σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρείας.

Η Air France πρόκειται να συνεχίσει να αναβαθμίζει την γαστρονομική της πρόταση με σκοπό να προσελκύσει ακόμη περισσότερο τους πελάτες στην Premium. Οι γλυκιές προτάσεις ανανεώθηκαν πρόσφατα και περιλαμβάνουν τραγανές σφολιάτες βανίλιας, Paris-Brest και φοντάν σοκολάτας, δελεάζοντας ακόμη τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Και τώρα, στις πτήσεις άνω των 9 ωρών, προσφέρεται και παγωτό μεταξύ των γευμάτων. Διαθέσιμα σε δύο γεύσεις – βανίλια ή σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα αμύγδαλα, τα ξυλάκια παγωτού παρασκευάζονται παραδοσιακά στην Προβηγκία, στα νότια της Γαλλίας.

Μια μεγάλη ποικιλία από ζεστά και κρύα ποτά και ροφήματα, με ή χωρίς αλκοόλ, είναι επίσης διαθέσιμη κατά τη διάρκεια της πτήσης. Εκτός από σαμπάνια, μια νέα επιλογή κρασιών και γαλλικής μπύρας προσφέρεται αποκλειστικά σε αυτή τη καμπίνα. Ο Xavier Thuizat, ο νέος head sommelier της Air France, θα αποκαλύψει την πλήρως ανανεωμένη λίστα με γαλλικά κρασιά, σαμπάνια και οινοπνευματώδη ποτά για τους επιβάτες την άνοιξη του 2025.

Προτεραιότητα εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην καμπίνα Premium επωφελούνται από το SkyPriority, μια σειρά βελτιωμένων υπηρεσιών προτεραιότητας στο αεροδρόμιο. Με το SkyPriority, οι πελάτες μπορούν να κάνουν check in και να παραδώσουν τις αποσκευές τους σε ειδικά σημεία και να απολαύσουν την ταχύτερη, προνομιακή πρόσβαση μέσω σημείων ελέγχου ασφαλείας και ελέγχου διαβατηρίων, καθώς και αποκλειστικών σημείων πώλησης και transfers desks. Απολαμβάνουν επίσης προτεραιότητα κατά την επιβίβαση ή την επιλογή επιβίβασης με την άνεσή τους και προτεραιότητα παράδοσης αποσκευών.

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τι σημαίνουν κυριολεκτικά τα ονόματα χωρών του κόσμου

admin

Διατροφή: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβεται πίσω από τη ζάχαρη | in.gr

admin

Συνταγή για σούπα με κολοκυθάκια

admin