Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Πέτρο Παππά για τον στρατιώτη που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚΕ

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς αυτό που έκανε ο στρατιώτης, τονίζοντας ότι «ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα υπάρξει «πειθαρχική ποινή».

Ο στρατιώτης Γιώργος Συργουνιώτης φορώντας τη στολή του συμμετείχε στην αντιπολεμική  συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης υπηρετεί σε μονάδα της ΑΣΔΥΣ και έχει διαταχθεί έρευνα για να αποδοθούν και οι προβλεπόμενες ποινές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του άδειασε τον βουλευτή του Πέτρο Παππά αναφέροντας: «Οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρου Παππά σχετικά με τον στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση, δεν εκφράζουν επ’ ουδενί τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στη χώρα μας, οι κληρωτοί δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού, εδώ και δεκαετίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και συνολικά η Αριστερά βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων».

Όλη η τοποθέτηση του Πέτρου Παππά:

«Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του, την πεποίθησή του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος που ενδεχομένως ανήκει αλλά από κει και πέρα ο στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες. Δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, μιλώντας εξ ονόματος του στρατού. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση. Ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες. Τελεία. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο. Στον στρατό υπάρχει ιεραρχία, ο στρατός διασφαλίζει την ακεραιότητα της χώρας μας. Δεν νοείται να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτκοποίηση σε έναν άνθρωπο πυο υπηρετεί τη θητεία του. Είναι αδιανόητο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη πειθαρχική ποινή», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παππάς: Τι εννοούσες όταν έλεγες δε σας αναγνωρίζω; Τζάκρη: Σχήμα λόγου

admin

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν στην Πολιτική Γραμματεία οι «87»

admin

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν στην Πολιτική Γραμματεία οι «87»

admin