Ελλάδα

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Πορεία προς την Αμερικανική και την Ισραηλινή πρεσβεία ξεκίνησαν λίγο πριν τις 20.00 το απόγευμα της Δευτέρας (7/10/24) 2.000 άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του πολέμου. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία για τη Μέση Ανατολή που φλέγεται. 

Άλλοι κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης, διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας και μέχρι στιγμής, η πορεία εξελίσσεται σε ειρηνικό κλίμα.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό διοργανώθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ που πυροδότησε την έναρξη του πολέμου στη Γάζα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το thestival η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με τους συγκεντρωμένους να κινούνται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Στην πορεία συμμετέχουν μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, συλλογικότητες, οργανώσεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία πέρασε έξω από το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή. Τη στιγμή εκείνη, συμμετέχοντες στην πορεία έκαψαν ομοίωμα με τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ και φώναξαν συνθήματα κατά των δύο κρατών.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Έρχεται το ελληνικό FBI – Τα ονόματα που θα το στελεχώσουν

admin

Κάρπαθος: Έρευνες για 29χρονο ψαροντουφεκά που αγνοείται

admin

Γνωστός τραγουδιστής μήνυσε θαυμάστριά του για παρενόχληση

admin