Πολιτική

Βουλή: Αγιασμός για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου – Ποιοι έδωσαν το παρών και ποιοι έλειπαν

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, υπουργών και βουλευτών αλλά και αρκετές απουσίες πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της Κ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων, το πρωί της Δευτέρας (7.10.24).

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και από μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλα τα  μέλη της Βουλής «καλή δύναμη, υγεία, καλή εργασία προς την πορεία όλων μας. Πορεία δυνατή, πορεία αγάπης και κυρίως πορεία ελπίδας».

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης, οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ), Αλέξης Χαρίτσης (Νέα Αριστερά), Δημήτρης Νατσιός (Νίκη),  Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας)  Βασίλης Στίγκας (Σπαρτιάτες). Απουσίασαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

Αρκετά, πάντως ήταν τα κενά τόσο στα υπουργικά έδρανα όσο και στα βουλευτικά, με τα περισσότερα άδεια έδρανα να εντοπίζονται στην πλευρά των κοινοβουλευτικών ομάδων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Στα υπουργικά έδρανα παρόντες ήταν μόλις πέντε υπουργοί, οι: Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, Επικρατείας Μάκης Βορίδης,  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι Μάκης Βορίδης και Τάκης Θεοδωρικάκος μάλιστα κατά την αποχώρηση του Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας του από το βουλευτήριο θέλησαν να ασπαστούν τον κ. Ιερώνυμο.

Σύντομη συνομιλία είχε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπος κατά την έξοδο του Μακαριώτατου από την Ολομέλεια. 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις κάνουν τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες

admin

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία των εκλογών – Γιατί θεωρούνται χαμένοι Ανδρουλάκης και Δούκας που θα διεκδικήσουν την ηγεσία

admin

Παύλος Γερουλάνος: Ο «πρίγκιπας» του ΠΑΣΟΚ που δίδαξε πολιτικό πολιτισμό και έχασε χωρίς να ηττηθεί

admin