Οικονομία

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την Italgas μέσω της Enaon

Σε αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας προχωρά η ιταλική εταιρεία φυσικού αερίου Italgas.

Όπως προβλέπεται στο νέο σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάζεται σήμερα (7.10.2024), οι επενδύσεις μέσω της ελληνικής Enaon και Enaon EΔΑ (διαχειριστής/διανομέας φυσικού αερίου) πρόκειται να φτάσουν το 1 δισ. ευρώ ως τα τέλη της δεκαετίας.

Ως εκ τούτου, η επένδυση στην Ελλάδα αυξάνεται κατά 100 εκατ. ευρώ με έμφαση στην επέκταση και την ψηφιοποίηση. Επίσης, σχεδιάζεται η μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών.

Μέσω των παραπάνω επενδύσεων, το δίκτυο στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από τα 7.924χμ σε πάνω από 11.000 ως το 2030. Αντίστοιχα, ο αριθμός καταναλωτών θα φτάσει από 600.000 σε σχεδόν 1 εκατ. στα τέλη της δεκαετίας.

Το εταιρικό σχέδιο της Italgas περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 15,6 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με προηγουμένως. Σύμφωνα με την εταιρεία, 12,8 δισ. αφορούν το ιταλικό δίκτυο και 1 δισ. το ελληνικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Italgas εξαγόρασε τη ΔΕΠΑ Υποδομών και μέσω αυτής απέκτησε σημαντική παρουσία στη χώρα μας. Ο διευθύνων σύμβουλος, Πάολο Γκάλο, έχει δηλώσει ότι πιστεύει στις δυνατότητες ανάπτυξης εντός της Ελλάδας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο όμιλος.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χαρδούβελης: Προς το μέσο όρο της Ευρώπης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

admin

Ηλεκτρικό ρεύμα: Στο τραπέζι στροφή στα μπλε τιμολόγια – Σενάριο ακόμη και για νομοθέτηση των σταθερών τιμών

admin

Γερμανία: Πτώση 4,7% στις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στο α΄ εξάμηνο του 2024 σε σχέση με το 2023

admin