Αθλητικά Νέα

Super League: «Προελαύνουν» ΠΑΟΚ και Άρης, ασταθής η ΑΕΚ, χαμένοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Η έβδομη αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης να προελαύνουν στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μόνος του στην κορυφή και ο ασταμάτητος Άρης, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με μόλις δύο βαθμούς λιγότερους.

ΠΑΟΚ και Άρης ήταν έτσι οι απόλυτα κερδισμένοι της 7ης αγωνιστικής της Super League, αφού είδαν την ίδια ώρα την ΑΕΚ να χάνει με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός να μένει στην ισοπαλία με 0-0.

ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και Άρης για πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στη Λειβαδιά και είδε τον αντίπαλό του να χάνει πέναλτι, πριν σκοράρει ο ίδιος δύο φορές για να φθάσει στη νίκη με 2-0. Έστω κι έτσι όμως, επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο στη Super League, τον οποίο κατέκτησε και την περασμένη σεζόν.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χάσει βαθμούς στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Άρη, αλλά όσο κερδίζει τα παιχνίδια με τους “μικρούς” θα βρίσκεται σε θέση ισχύος για την πρώτη θέση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Άρης από την άλλη πλευρά, παρά το ασταθές ξεκίνημα, έκανε… πάρτι στα ντέρμπι με Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για να πάρει ένα “εξάποντο” που έφερε την… εκτόξευσή του. Με την ψυχολογία της στα ύψη, η ομάδα του Άκη Μάντζιου “καθάρισε” και τη Λαμία, για ένα 3/3 που τον έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι “κίτρινοι” βρέθηκαν σε απόσταση… βολής και από την κορυφή, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν μία θέση στα πλέι οφ για τον τίτλο και την Ευρώπη, τα οποία φέτος θα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά, μόνο τέσσερις ομάδες.

Τα πάνω κάτω στην απόδοση της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη χαμένη της 7ης αγωνιστικής της Super League, καθώς γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από τον Παναιτωλικό και αποχωρίστηκε άμεσα την πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Από το ξεκίνημα της σεζόν, η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα, έχοντας και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, τόσο εξαιτίας των τραυματισμών, όσο και λόγω των νέων παικτών που ενσωματώθηκαν στην ομάδα, στο τέλος των μετεγγραφών.

Κάπως έτσι, η Ένωση εμφανίζει ακόμη πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της και μετά το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού που την έστειλε στην κορυφή, έφθασε στο… χαμηλό της σεζόν, με την ήττα στο Αγρίνιο.

Ο «άρρωστος» Παναθηναϊκός και οι «αδυναμίες» του Ολυμπιακού

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, με αμφότερες τις ομάδες να μην είναι ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα. Οι μεν “πράσινοι” απέτυχαν να πάρουν τη νίκη σε ένα ακόμη φετινό ματς, έχοντας πια μόλις δύο “τρίποντα” σε εφτά αγώνες. 

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο φαίνεται “άρρωστη” και στο… μάτι, γεγονός που έχει φέρει τον ίδιο τον Ουρουγουανό προπονητή στο “στόχαστρο”, με το μέλλον του στο Κορωπί να είναι επισφαλής, ενόψει και της διακοπής για τις εθνικές ομάδες.

Στον Ολυμπιακό αντίθετα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτιμάται ότι δεν κινδυνεύει μετά και τη μεγάλη νίκη επί της Μπράγκα στην Ευρώπη, αλλά οι αδυναμίες των Πειραιωτών παραμένουν.

Η πρωταθλήτρια του περσινού Conference League, δείχνει να έχει πρόβλημα στο γκολ, ειδικά στα κλειστά παιχνίδια στην Ελλάδα, μένοντας στο μηδέν και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ελ Κααμπί δείχνει να είναι η μοναδική λύση για τους “ερυθρόλευκους” επιθετικά, γεγονός που στοιχίζει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα στην 7η αγωνιστική

Ατρόμητος – Βόλος 1-2

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0

Άρης – Λαμία 2-0

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Athens Kallithea – Αστέρας Τρίπολης 1-3

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0

Η βαθμολογία της Super League

1.ΠΑΟΚ 16

2.ΑΕΚ 14

3. Άρης 14

4. Ολυμπιακός 14

5. Παναιτωλικός 11

6.ΟΦΗ 11

7. Asteras Aktor 9

8. Παναθηναϊκός 9

9. Ατρόμητος 8

10. Βόλος 7

11.Αthens Kallithea 5

12. Λαμία 5

13. Λεβαδειακός 4

14.Πανσερραϊκός 4

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μαρία Σάκκαρη υποχώρησε στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του τένις γυναικών

admin

Με Λαύριο – Ολυμπιακός οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

admin

Παναθηναϊκός: «Ο Ρέτσος μπλόκαρε με τα χέρια τη μπάλα, πρέπει να ντρέπονται»

admin