Αθλητικά Νέα

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός live η ερυθρόλευκη πρεμιέρα στη Euroleague

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στη πρεμιέρα του στη φετινή Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στην «μάχη» της Euroleague αντιμετωπίζοντας την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να ξεκινήσουν δυναμικά την σεζόν κόντρα σε μία από τις ομάδες που έχουν ως στόχο την πρόκριση στο Final Four.

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στην Πόλη με την ψυχολογία στα ύψη μετά και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς κόντρα στον Παναθηναϊκό, στον τελικό του Super Cup της Ρόδου και ενώ νωρίτερα είχαν επικρατήσει δύσκολα του Περιστερίου στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μουσταφά Φαλ και Κίναν Έβανς, καθώς και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος έμεινε στην Ελλάδα επειδή έγινε πατέρας. Από την άλλη, στη 12άδα επέστρεψε ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Στα φιλικά προετοιμασίας, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το «5 στα 5» κόντρα στη Μακάμπι (84-83), τον Ερυθρό Αστέρα (87-83), τη Βίρτους Μπολόνια (78-66), την αποψινή του αντίπαλο, Φενέρμπαχτσε (73-70) και την Τράπανι (95-90), δείχνοντας πάντως πως ακόμα χρειάζεται δουλειά, για να αποκτήσει ομοιογένεια και ρυθμό.

Η Φενέρμπαχτσε ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δείχνοντας αποφασισμένη να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για τον τίτλο. Η σεζόν πάντως για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεκίνησε με το… αριστερό, αφού την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε στον τελικό του Super Cup από την Αναντολού Εφές. Μοναδική απουσία απόψε, είναι εκείνη του γκαρντ Μπιμπέροβιτς.

Το πρόγραμμα της βραδιάς στη Euroleague:

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός (20:30, Novasports Prime)

Βίρτους Μπολόνια – Αναντολού Εφές (22:00, Novasports 4)

Παρί – Ερυθρός Αστέρας (22:00, Novasports 5)

Τα χθεσινά (03.10.2024) αποτελέσματα:

Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός 77-87

Ζάλγκιρις – Μπαρτσελόνα 74-67

Μονακό – Αρμάνι Μιλάνο 93-80

Μπασκόνια – Παρτίζαν 88-82

Μπάγερν – Ρεάλ 97-89

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βιλερμπάν 89-82

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαρτζώκας και Γιασικεβίτσιους σχολίασαν το «θερμό» τους επεισόδιο: Δε θα αφήσω κανέναν να μου πει τι πρέπει να κάνω με την ομάδα μου

admin

Η βαθμολογία της Eurolegue μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε

admin

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ημέρα και η ώρα του πρώτου ντέρμπι «αιωνίων» για τη Greek Basketball League

admin