Ευ Ζην

Αυτή η ισπανική παραθαλάσσια πόλη έχει όλη τη γοητεία του Αμάλφι ή της Σαντορίνης αλλά με πολύ χαμηλότερο κόστος

Αυτή η ισπανική παραθαλάσσια πόλη έχει όλη τη γοητεία του Αμάλφι ή της Σαντορίνης με ένα κλάσμα του όμως κόστους τους — Πώς να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Ο λόγος για τη Μαρμπέγια (Marbella) της Ισπανίας. Η Μαρμπέγια είναι ένα αγαπημένο μέρος για τους Ευρωπαίους που αναζητούν τον ήλιο και κερδίζει δημοτικότητα για τους Αμερικανούς τα τελευταία χρόνια που θέλουν να ξεφύγουν από τα πλήθη και τις υψηλές τιμές σε άλλα hotspot της Μεσογείου, όπως η ακτή Αμάλφι της Ιταλίας και η δική μας Σαντορίνη. Μάλιστα η Μαρμπέγια ψηφίστηκε και ως ο καλύτερος προορισμός της Ευρώπης για το 2024 από τα European Best Destinations.

Φωλιασμένη στην ιστορική Costa del Sol της Ισπανίας, γεμάτη ήλιο για μεγάλο μέρος του χρόνου, η Marbella είναι η απάντηση για μια πιο ήσυχη αλλά ακόμα πολυτελή απόδραση στην παραλία με εξαιρετικό φαγητό, ψώνια και νυχτερινή ζωή. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε μερικούς από τους καλύτερους πολιτιστικούς προορισμούς της Ισπανίας στην Ανδαλουσία, όπως η Μάλαγα, η γενέτειρα του Πικάσο, η Ronda, γνωστή για τις ταυρομαχίες και τη δραματική χαράδρα της και το συγκρότημα των ανακτόρων της Αλάμπρα στη Γρανάδα.

Μαρμπέγια παραλία

Οι άνθρωποι αγαπούν τη Marbella επειδή προσφέρει τη μεγάλη ενέργεια ενός τζετ-σέτερ παραθαλάσσιου θέρετρου της Μεσογείου χωρίς να είναι επιτηδευμένο ενώ θα βρείτε ακόμα πολλά υπέροχα καταστήματα, εξαιρετικά εστιατόρια,παραλιακά κλαμπ και θέρετρα, και με κόστος περίπου 30 έως 40 τοις εκατό λιγότερο από ό,τι θα βρίσκατε στη Γαλλία ή την Ιταλία.

Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στο λαμπερό, ηλιόλουστο μεσογειακό καταφύγιο της Μαρμπέγια, στην Ισπανία…

Μαρμπέγια Παλιά Πόλη
Μαρμπέγια Παλιά Πόλη

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε αυτή την ηλιόλουστη παραλιακή πόλη στις ισπανικές ακτές;

Τι πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στη Μαρμπέγια.

Top 5 που δεν πρέπει να χάσετε

  • Μείνετε αν μπορείτε στο Marbella Club, ψηφίστηκε το πέμπτο καλύτερο θέρετρο στην Ευρώπη από τους αναγνώστες του Travel + Leisure .
  • Επισκεφτείτε το παγκοσμίου φήμης Marbella Club Golf Resort, ένα θρυλικό γήπεδο 18 οπών που δημιουργήθηκε από τον Dave Thomas.
  • Περάστε μια μέρα στην όμορφη παραλία Nagüeles.
  • Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της γραφικής παλιάς πόλης.
  • Επισκεφτείτε την άνοιξη ή το φθινόπωρο για να απολαύσετε ευχάριστο καιρό με λιγότερα πλήθη.
Παραλία Nagüeles τον χειμώνα - Μαρμπέγια
Παραλία Nagüeles τον χειμώνα

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε

Marbella Promenade

Αυτός ο παραλιακός πεζόδρομος κατά μήκος της ακτής Marbella είναι ιδανικός για χαλαρή βόλτα, τζόκινγκ ή βόλτα με ποδήλατο. Με μήκος 7,5 μίλια από το ψαροχώρι Puerto Bajadilla μέχρι την πολυτελή πόλη Puerto Banús και με εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο (συν το Μαρόκο και τα βουνά Rif τις καθαρές μέρες), το Marbella Promenade είναι η πρώτη και απαραίτητη βόλτα στην πόλη. Υπάρχουν γοητευτικά chiringitos (beach bar) και εστιατόρια κατά μήκος της διαδρομής.

Marbella Promenade
Σημείο της Marbella Promenade
Marbella Promenade
Marbella Promenade
Marbella Promenade
Σημείο της Marbella Promenade

Avenida del Mar

Μια σύγχρονη αστική πλατεία που συνδέει το πράσινο και σκιερό Parque Alameda της παλιάς πόλης και την προκυμαία, η Avenida del Mar διαθέτει σιντριβάνια, πέργκολες και μια συλλογή από μπρούτζινα γλυπτά του Σαλβαδόρ Νταλί.

Πλατεία Avenida del Mar στην Μαρμπέγια
Avenida del Mar

Museo del Grabado Español Contemporáneo

Το Museo del Grabado Español Contemporáneo παρουσιάζει μια συλλογή με περισσότερες από 4.000 εκτυπώσεις που δωρήθηκαν από καλλιτέχνες, ιδιώτες και τον ποδοσφαιριστή Don José Luis Morales. Υπάρχουν έργα Ισπανών καλλιτεχνών, όπως ο Joan Miró, ο Pablo Picasso και ο Salvador Dalí, ενώ το Μουσείο της Παλιάς Πόλης διοργανώνει επίσης μαθήματα και διαλέξεις για την εκτύπωση και το σχέδιο.

Marbella Club Golf Resort

H Marbella είναι ο παράδεισος των παικτών γκολφ αν σκεφτεί κανείς ότι διαθέτει το εμβληματικό γήπεδο γκολφ 18 οπών στο Marbella Club Golf Resort που σχεδιάστηκε από τον διάσημο παίκτη γκολφ Dave Thomas. Οι παίκτες “αιωρούνται” ανάμεσα σε καταρράκτες και λίμνες πλαισιωμένες από ελαιόδεντρα και εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο.

Playa Artola-Cabopino

Ενώ παραλίες όπως η Nagüelos και η Fontanilla είναι πιο δημοφιλείς, η Playa Artola-Cabopino είναι ένα κρυμμένο στολίδι που χάνουν πολλοί τουρίστες λόγω της τοποθεσίας της. Είναι η μόνη παραλία στη Μαρμπέγια που δεν υποστηρίζεται από ανάπτυξη, αφού βρίσκεται στο Dunas de Artola (αμμόλοφοι), που προστατεύεται ως φυσικό μνημείο, επομένως η οποιαδήποτε κατασκευή απαγορεύεται.

Η παραλία με τη χρυσή άμμο διαθέτει μια οικογενειακή περιοχή με ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόρια, καθώς και ένα τμήμα για γυμνιστές. Ο ξύλινος διάδρομος του Cabopino και το προστατευμένο φυσικό πάρκο με αμμόλοφους είναι εξαιρετικά μέρη για να απολαύσετε εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, επίσης.

Aμμόλοφοι του φυσικού καταφυγίου artola που βρίσκονται στο Cabopino Marbella Costa del Sol
Aμμόλοφοι του φυσικού καταφυγίου artola που βρίσκονται στο Cabopino Marbella Costa del Sol

Καλύτερες αγορές

Razza Espadrilles

Ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες από την Ισπανία είναι κάτι που πρέπει να αγοράσετε το καλοκαίρι και γι αυτό μπορείτε να επισκεφτείτε το Razza Espadrilles στο ιστορικό κέντρο της Marbella, το οποίο φημίζεται για τις διαχρονικές εσπαντρίγιες για άνδρες και γυναίκες.

El Baul Del Artesano

Ένα άλλο που πρέπει να αγοράσετε στην Ισπανία είναι δερμάτινα είδη και το El Baul Del Artesano , επίσης στην Παλιά Πόλη της Μαρμπέγια προσφέρει τα πάντα, από πορτοφόλια μέχρι ζώνες και καουμπόικες μπότες που θα κρατήσουν μια ζωή.

D-Oliva

Στο D-Oliva μπορείτε να εξερευνήσετε μια απολαυστική ποικιλία από τοπικά ελαιόλαδα, συμπεριλαμβανομένων βιολογικών και εμποτισμένων επιλογών, μαζί με άλλα οικολογικά τοπικά προϊόντα. Αυτό το κατάστημα στην Παλιά Πόλη της Μαρμπέγια διαθέτει κρασί, μεγάλη ποικιλία από ισπανικά ελαιόλαδα, θαλασσινό αλάτι και άλλα προϊόντα της Ανδαλουσίας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για γευσιγνωσία κρασιού και ελαιολάδου εδώ.

Σχεδιαστές και luxury ψώνια στο Puerto Banús

Το Puerto Banús, που θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά λιμάνια της Ισπανίας, είναι γνωστό για τις πολυτελείς αγορές του. Οι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν σε καταστήματα επώνυμα με brands όπως Gucci, Dolce & Gabbana, Prada, Armani και Jimmy Choo. Υπάρχει επίσης μια τοποθεσία στο El Corte Inglés το κορυφαίο πολυκατάστημα πολυτελείας της Ισπανίας. Υπάρχουν επίσης ανεξάρτητες μπουτίκ όπως η Salotto , η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μεσογειακή υπαίθρια αγορά» και πουλά καλοκαιρινά φορέματα σε στυλ boho, τσάντες παραλίας αλλά και είδη για το σπίτι.

 Puerto Banús - Μαρμπέγια Ισπανία
Puerto Banús - Μαρμπέγια Ισπανία

Νυχτερινή ζωή

Tablao Flamenco

Για μια αυθεντική παράσταση φλαμένκο, κλείστε ένα τραπέζι στο Tablao Flamenco στην Παλιά Πόλη της Μαρμπέγια, η οποία συνεχίζεται δυναμικά από το 1962. Παραγγείλετε λίγη σαγκρία και κατευθυνθείτε στον επάνω όροφο για μια παράσταση με ζωντανή μουσική και χορό.

Nikki Beach Marbella

Το διάσημο beach club του Μαϊάμι, το Nikki Beach , έχει ένα “φυλάκιο” στη Marbella από το 2003 (το οποίο ωστόσο για τη φθινοπωρινή & χειμερινή σεζόν είναι κλειστό). Ο υπαίθριος χώρος διαθέτει πισίνα με ξαπλώστρες, εστιατόριο, μπαρ σε σχήμα οκτάγωνου, θέα στη θάλασσα και μουσική και χορό κάθε βράδυ.

Pangea

Το Puerto Banús είναι το μέρος της Marbella που είναι γνωστό για τα πάρτι και η Pangea είναι ένα από τα νούμερο ένα σημεία της. Ένα υπαίθριο κλαμπ με βεράντα στον τελευταίο όροφο, τα τροπικά του θέματα και τα εντυπωσιακά beats εξασφαλίζουν μια νύχτα γλεντιού.

NYX by GAIA Marbella

Μέσα από ένα μυστικό πέρασμα στο εστιατόριο GAIA στο Puente Romano, το NYX είναι ένα exclusive κλαμπ σε στυλ speakeasy. Πήρε το όνομά toy από τη μυθολογική αδερφή της Γαίας, η ΝΥΧ είναι η Ελληνίδα θεά της νύχτας.

Τα καλύτερα εστιατόρια

Tapas στο Taberna Casa Curro και στο Taberna La Niña del Pisto

Το να φάτε τάπας στην Ισπανία είναι απαραίτητο, και η Παλιά Πόλη της Μαρμπέγια προσφέρει δύο γοητευτικά και παραδοσιακά σημεία για μια αυθεντική εμπειρία. Το Taberna Casa Curro είναι ένας χώρος σε ένα στενό δρομάκι όπου η επιλογή αλλαντικών και τυριών σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Στη συνέχεια, περπατήστε στη γωνία προς την Taberna La Niña del Pisto για γκασπάτσο και το signature πιάτο του, το pisto.

Restaurante Skina

Η Marbella έχει πολλά εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin και ένα από τα καλύτερα είναι το Restaurante Skina με δύο αστέρια Michelin . Κλείστε μία από τις 12 θέσεις για το απολαυστικό degustation μενού του. Το εποχικό μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά για να φιλοξενήσει την τοπική γενναιοδωρία.

Bibo

Το Puente Romano φιλοξενεί περισσότερα από δώδεκα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων διεθνών όπως το Nobu και το Cipriani. Αλλά για μια τοπική εμπειρία, δεν μπορείτε να βρείτε κάτι καλύτερο από τα τάπας του Ισπανού σεφ του Bibo, Danny Garcia. Από το signature μπριός με βοδινό μέχρι τις κλασικές κροκέτες με ζαμπόν και τις ζεστές γαρίδες με ελαιόλαδο, ο Γκαρσία φέρνει το twist του στα παραδοσιακά τάπας.

Churreria Ramon

Τα κλασικά, φρεσκοτηγανισμένα churros είναι μια ισπανική λιχουδιά και η Churreria Ramon στην Παλιά Πόλη της Marbella, χρονολογείται από το 1941 και από τότε διευθύνεται από την ίδια οικογένεια. Παραγγείλετε μια ζεστή υγρή σοκολάτα full ή half wheel plus piping πάνω από τα churros σας. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι φρέσκοι χυμοί και smoothies.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία

Marbella Club

Ένα λαμπερό παραθαλάσσιο iconic θέρετρο με φόντο το επιβλητικό βουνό La Concha στη νότια ακτή της Ισπανίας, το Marbella Club υποδέχεται ταξιδιώτες από το 1954. Το 2024, ψηφίστηκε ως το πέμπτο καλύτερο ευρωπαϊκό θέρετρο από τους αναγνώστες του T+L.

Τα 132 κομψά δωμάτια, οι σουίτες και οι βίλες διαθέτουν λεπτομέρειες όπως ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια και έπιπλα από ξύλο σε ουδέτερους τόνους. Όλα έχουν ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στους άψογα περιποιημένους χώρους, να παίξουν γκολφ και τένις, να χαλαρώσουν σε μια από τις πολλές πισίνες, να διασκεδάσουν στην παραλία και να περπατήσουν στην εμβληματική προβλήτα ή να απολαύσουν το σπα.

Τα μικρά εδώ φροντίζονται εξαιρετικά, χάρη στο Kids Club έκτασης 53.000 τετραγωνικών ποδιών, με προγραμματισμό που περιλαμβάνει τα πάντα, από κηπουρική και μαγειρική μέχρι τέχνες και χειροτεχνίες μέχρι σκαρφάλωμα στο δεντρόσπιτο και αναρρίχηση. Προς τιμήν της 70ης επετείου του ξενοδοχείου, νέες προσθήκες, όπως ένας λαχανόκηπος, ο φυσικός λαβύρινθος και άλλα είναι μερικές μόνο από τις πιο πρόσφατες ανέσεις.

Το Marbella Club αντικατοπτρίζει την ουσία του προορισμού.

Puente Romano Beach Resort

Ένα θέρετρο ανδαλουσιανού χωριού με άμεση πρόσβαση στην παραλία, το Puente Romano Beach Resort προσφέρει στους επισκέπτες 162 ευρύχωρες σουίτες και τρεις βίλες απομονωμένες ανάμεσα σε καταπράσινους βοτανικούς κήπους που φτάνουν μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το θέρετρο είναι γνωστό για τις εκτεταμένες γαστρονομικές του επιλογές, με μια εντυπωσιακή σειρά παγκόσμιων εστιατορίων, όπως το Nobu, το περουβιανό εστιατόριο COYA, το ελληνικό εστιατόριο GAIA και το Cipriani, καθώς και τα βραβευμένα Leña and Bibo, και τα δύο από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Ισπανό σεφ Dani Garcia. Υπάρχει επίσης ένα μοντέρνο beach club, πολλά και πολυσύχναστα νυχτερινά κέντρα και ένα παραθαλάσσιο μεσογειακό εστιατόριο, το Sea Grill, το οποίο κέρδισε το βραβείο αριστείας του Wine Spectator 2023 Best of Excellence.

Ενώ τα παιδιά βρίσκονται στο τεράστιο La Casita Club για παιδιά και στο Teen Spirit για εφήβους, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις γυμναστικής και ευεξίας του θέρετρου, που περιλαμβάνουν ένα σπα Six Senses, το κέντρο υγείας και εκγύμνασης, ένα επαγγελματικά εξοπλισμένο υπαίθριο γυμναστήριο και ένα στούντιο Reformer Pilates . Το θέρετρο περιλαμβάνει επίσης το διεθνώς αναγνωρισμένο Puente Romano Tennis Club, το οποίο φιλοξενεί πρωταθλήματα ATP, WTA και Davis Cup.

Nobu Hotel Marbella

Το Nobu Hotel Marbella είναι ένα κατάλυμα 101 δωματίων με εσωτερικούς χώρους σε κρεμ τόνους, τονισμένο με ανοιχτόχρωμο ξύλο και μια παραθαλάσσια δροσερή ατμόσφαιρα. Τα δωμάτια με ενιαία διαρρύθμιση με ευρύχωρες βεράντες έχουν θέα στους τροπικούς κήπους ή στην πολυσύχναστη La Plaza, ένα hotspot για τη σκηνή της μόδας της Marbella.

Φυσικά, υπάρχει ένα παγκοσμίου φήμης Nobu Restaurant, με επώνυμα πιάτα από rockfish tempura μέχρι miso μαύρου μπακαλιάρου και ειδικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την Ανδαλουσία. Οι επισκέπτες έχουν αποκλειστική πρόσβαση στην πισίνα Nobu που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και στην είσοδο στις ανέσεις του Puente Romano Beach Resort, όπως εγκαταστάσεις γυμναστηρίου, γήπεδα τένις, σπα Six Senses και παραλία.

Anantara Villa Padierna Palace Benahavís Marbella Resort

Ένα εκπληκτικό ιταλικό παλάτι με 125 δωμάτια, σουίτες και βίλες, το Anantara Villa Padierna Palace Benahavís Marbella Resort διαθέτει εντυπωσιακό ορεινό τοπίο σε απόσταση αναπνοής από εκπληκτικές παραλίες.

Το θέρετρο φιλοξενεί τρία γήπεδα γκολφ παγκόσμιας κλάσης και το Anantara Spa, το οποίο έχει περισσότερα από 21.500 τετραγωνικά πόδια ρωμαϊκών λουτρών, ένα χαμάμ και μια πισίνα μέσα σε όμορφα διαμορφωμένους κήπους, το Anantara Spa. Υπάρχουν 10 καταστήματα φαγητού και ποτού, συμπεριλαμβανομένων λιβανέζικων, ιταλικών και ιαπωνικών εστιατορίων.

Hotel Claude Marbella

Για μια εμπειρία πολυτελούς boutique ξενοδοχείου στην παλιά πόλη της Marbella, το Hotel Claude Marbella είναι ένα ιστορικό στολίδι. Το κτίριο του 17ου αιώνα ήταν κάποτε το σπίτι της Eugenia de Montijo, αυτοκράτειρας της Γαλλίας και συζύγου του Ναπολέοντα Γ’, και έχει μόλις επτά δωμάτια (ανακαινίστηκε το 2020).

Κάθε δωμάτιο διαθέτει ξεχωριστό ντιζάιν εμπνευσμένο από την Ανδαλουσία και λεπτομέρειες όπως οι ξύλινες οροφές και οι τοξωτές πόρτες σε μαυριτανικού στιλ δίνουν μια αίσθηση του χώρου. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο μαρμάρινο αίθριο και την κομψή βεράντα του τελευταίου ορόφου, με θέα στην παλιά πόλη της Marbella ή στο φιλόξενο Soleil Brasserie, που προσφέρει τοπικά θαλασσινά και προϊόντα.

Γειτονιές για επίσκεψη

Παλαιά πόλη

Το ιστορικό κέντρο της πόλης, το Casco Antiguo, είναι μια γραφική και παραδοσιακή πόλη της Ανδαλουσίας με δαιδαλώδη λιθόστρωτα δρομάκια, λευκά κτίρια και γλάστρες, προσθέτοντας χρώματα παντού. Τα γραφικά καφέ, τα τάπας μπαρ, τα καταστήματα και οι όμορφες πλατείες θα κάνουν την εξερεύνηση αυτής της περιοχής με τα πόδια, εξαιρετική.

Παλιά Πόλη Μαρμπέγια

Στο κέντρο της πόλης Marbella

Η καρδιά της σύγχρονης Marbella περιβάλλει την πολυσύχναστη Avenida Ricardo Soriano. Ο κεντρικός δρόμος που διασχίζει την πόλη, η λεωφόρος είναι γεμάτη ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπικές αγορές και διάφορα καταστήματα. Η παραλία και ο παραλιακός δρόμος είναι κοντά.

Μαρμπέγια πόλη

Puerto Banús

Γνωστό για τους πολυτελείς επισκέπτες του, οι ταξιδιώτες πηγαίνουν εδώ για να εντοπίσουν μεγάλα γιοτ στη μαρίνα και εντυπωσιακά σπορ αυτοκίνητα στο δρόμο. Πολυτέλεια, ψώνια σχεδιαστών και ακριβά εστιατόρια και κλαμπ βρίσκονται εδώ, που καλύπτουν το Golden Mile που οδηγεί στο λιμάνι.

Πολυτελή αυτοκίνητα και γιοτ στο Puerto Banús

Around

Η ενοικίαση αυτοκινήτου για να εξερευνήσετε τη Μαρμπέγια και τη γύρω περιοχή είναι εξαιρετική αν θέλετε να δείτε περισσότερα από την Ανδαλουσία. Αλλά αν σκοπεύετε να μείνετε στη Μαρμπέγια, υπάρχουν πολλές στάσεις ταξί στην πόλη, ενώ υπάρχει και το Uber.

Το περπάτημα στην Παλιά Πόλη είναι το πιο προσιτό, και θα δείτε επίσης βόλτες με άλογα και άμαξα γύρω από αυτήν την περιοχή. Τα καταμαράν Fly Blue προσφέρουν ημερήσιες κρουαζιέρες μεταξύ Marbella και Puerto Banús, οι οποίες διαρκούν περίπου 30 λεπτά.

Βόλτα στα στενά δρομάκια της Παλιά Πόλης, Μαρμπέγια
Βόλτα στα στενά δρομάκια της Παλιά Πόλης

Η Καλύτερη εποχή για επίσκεψη

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Μαρμπέγια είναι γενικά η καλοκαιρινή περίοδος και αυτό γιατί υπάρχει γενικά ο καλύτερος καιρός και περισσότερος ήλιος. Αν ωστόσo, δεν μπορείτε να έρθετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν πολλές άλλες στιγμές κατά τη διάρκεια του χρόνου που αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη.

Η Marbella απολαμβάνει ήπιες θερμοκρασίες όλο το χρόνο, χάρη στο μοναδικό μικροκλίμα της και το καταφύγιο που παρέχει το βουνό La Concha. Ως εκ τούτου, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος και γύρω στον Οκτώβριο είναι εξαιρετικές στιγμές για επίσκεψη. Θα απολαύσετε ευχάριστες θερμοκρασίες και θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη γοητεία και τα αξιοθέατα της Marbella με πιο χαλαρό ρυθμό.

Πώς να φτάσετε

Για να επισκεφθείτε τη Μαρμπέγια, μπορείτε να πετάξετε στο αεροδρόμιο Μάλαγα-Κόστα ντελ Σολ , ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ισπανίας. Το αεροδρόμιο έχει πολλές απευθείας πτήσεις (ή έχτω με μια ενδιάμεση στάση) από και προς πόλεις σε όλη την Ευρώπη και συνδέσεις με πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω αεροπορικών εταιρειών όπως η LATAM, η Air France, η TAP και η Emirates.

Από τη Μάλαγα, η Marbella απέχει 40 λεπτά με το αυτοκίνητο. Είναι επίσης δυνατή η πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ είναι περίπου μία ώρα μακριά από τη Marbella.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν με λεωφορείο θα φτάσουν στο σταθμό των λεωφορείων Marbella, περίπου 1,5 χιλιόμετρο έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στη Marbella, αλλά υπάρχει στη Μάλαγα.

Όπου και αν επιλέξετε να πάτε ωστόσο στην Ανδαλουσία μην αμελήσετε πριν να δείτε τα εκπληκτικά επεισόδια των ΕΙΚΟΝΩΝ στον προορισμό:

Oι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στην Ανδαλουσία – Μέρος 1ο

Εδώ μπορείτε να δείτε το δεύτερο επεισόδιο στην Ανδαλουσία και εδώ το τρίτο!

Δείτε επίσης


Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

10 ενδιαφέροντα γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τη Νέα Υόρκη

admin

Τι παιχνίδι παίζει η Μελάνια Τραμπ με τις αμβλώσεις; | in.gr

admin

7 πολύτιμες συμβουλές από τον διατροφολόγο για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

admin