Πολιτική

O Στέφανος Κασσελάκης στο Ξυλόκαστρο: Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού

Το πληγωμένο από την πρόσφατη φονική πυρκαγιά Ξυλόκαστρο επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης το πρωί της Παρασκευής (4.10.24).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις πυρόπληκτες περιοχές του Ξυλοκάστρου, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που κινδύνεψαν να χάσουν τα σπίτια τους.

«Βλέπω τη ζημιά και αυτό μετά από λίγες εβδομάδες ξεχνιέται από τους αρμοδίους», δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση, καθώς οι ανάγκες των πολιτών ενδέχεται να παραμεληθούν με την πάροδο του χρόνου.
Ο κύριος Κασσελάκης συνομίλησε με τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησής τους, καθώς και για τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την έκταση της καταστροφής. Ο ίδιος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση του στην αφοσίωση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με μια μελισσοκόμο της περιοχής, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά. Η μελισσοκόμος εξέφρασε τα παράπονά της σχετικά με την απαιτούμενη διαδικασία για την αποζημίωση, καθώς όπως ανέφερε, της ζητήθηκε το ποσό των 280 ευρώ για την υποβολή της αίτησης που αφορά τη ζημιά που υπέστη.

«Έχω χάσει την επιχείρησή μου και το πληρώνω κιόλας», τόνισε, υπενθυμίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις καταστροφές. Η συζήτηση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, αλλά και την πίεση που ασκεί η γραφειοκρατία σε κρίσιμες στιγμές.

Στη συνέχεια της επίσκεψης του στο Ξυλόκαστρο, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με πολίτες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τον υποδέχτηκαν θερμά λέγοντας του: «είμαστε εδώ γιατί είσαι εσύ εδώ». Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την επιθυμία του να αλλάξει το κόμμα, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών, και υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να δώσει την εξουσία στα χέρια τους, τονίζοντας: «Εσείς θα αποφασίζετε».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον διαβεβαίωσαν για τη στήριξη τους λέγοντας: «είμαστε μαζί σου, θα είσαι πάντα ο πρόεδρός μας» ενώ συμπλήρωναν «Πέσαμε πολλές φορές Πρόεδρε και τώρα ήρθες εσύ μας σήκωσες». Ο ίδιος, απαντώντας στην ενθουσιώδη υποστήριξη, ανέφερε: «η διαδρομή έχει εμπόδια, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Στην Κορινθία, άλλη μία πυρκαγιά από αυτές που δεν γίνονται πρώτη είδηση γιατί ξεσπούν εκτός Αθηνών. Άλλη μία πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη», από αυτές που καίνε επί μέρες, καταστρέφουν με το Κράτος απόν και σβήνουν στη θάλασσα. “Ήταν δεδομένο ότι θα καούμε…”, λένε οι κάτοικοι. Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2024 να ζούμε κάθε μέρα στην ανασφάλεια. Τι θα καεί σήμερα, τι θα πλημμυρίσει αύριο… Το Κράτος πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα», γράφει στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

«Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για μία σύγχρονη Πυρόσβεση. Σας αναφέρω τις βασικές: 1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία. 2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες. Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών. 3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα. Παραγγελία νέων Λέοπαρντ. 4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής. 5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής», επισημαίνει.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ράνια Θρασκιά: «Δεν θέλω να προσκαλέσω τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση»

admin

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο Live News

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο LiveNews

admin