Αθλητικά Νέα

Ιστορική ήττα για τη FIFA στην υπόθεση του Λασανά Ντιαρά

Η FIFA έχασε την υπόθεση του Λασανά Ντιαρά, με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τάσσεται υπέρ του παλαίμαχου πια ποδοσφαιριστή και να φέρνει νέα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για μία ιστορική ήττα για τη FIFA, με την υπόθεση να έχει χαρακτηριστεί “Μποσμάν 2” από την παγκόσμια κοινότητα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στις μετεγγραφές.

Ο Λασανά Ντιαρά ειχε αμφισβητήσει στο δικαστήριο πριν από δέκα χρόνια τους όρους της αποχώρησής του από τη Λοκομοτίβ Μόσχας και η υπόθεση εξετάσθηκε από Δικαστήριο του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της «ελεύθερης κυκλοφορία των εργαζομένων» στην Ε.Ε.

Η απόφαση ήταν λοιπόν υπέρ του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε “σπάσει” μονομερώς το τετραετές συμβόλαιό του με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, μετά από μείωση του μισθού του. Ο Ντιαρά αποχώρησε από την ομάδα και εκείνη ζήτησε μεγάλη αποζημίωση για τα χρήματα που είχε δαπανήσει για να τον αποκτήσει, με τον ίδιο να απαιτεί από την πλευρά του, μέρος του συμβολαίου του, καθώς έχασε τη δυνατότητα να συνεχίσει σε άλλη ομάδα.

Ως εκ τούτου και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, οι παίκτες που αποκλείονται από τις ομάδες τους, θα έχουν νομικό έρεισμα να… διαγράψουν τα συμβόλαιά τους και να ψάξουν τη μετεγγραφή τους σε νέα ομάδα. 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ματέους Μανέ κλήθηκε ταυτόχρονα σε εθνική Αγγλίας και Πορτογαλίας

admin

ΠΑΟΚ: Η τρίτη σερί ήττα της ομάδας έφερε πρόστιμο από τη διοίκηση του «δικεφάλου»

admin

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Το απαιτήσατε και εμείς το κάνουμε πράξη – Άλλα 500 διαρκείας»!

admin