Ευ Ζην

Η πόλη που ψηφίστηκε για πρώτη φορά ως ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης

Ένας προορισμός εκτός όλων των άλλων, είναι και η γαστρονομία του και μάλιστα τα τελευταία ειδικά χρόνια το τοπικό φαγητό, η γαστρονομική παράδοση και τα εστιατόρια είναι ένα από τους κύριους παράγοντες επιλογής προορισμού από τους ταξιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό, τα World Culinary Awards ξεχωρίζουν τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο και φέτος η Λισαβόνα ήταν αυτή που ψηφίστηκε για πρώτη φορά ως ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης.

Η Λισαβόνα τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Μαγειρικού Προορισμού στην Ευρώπη (Best Culinary Destination in Europe) στα World Culinary Awards. Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι από καιρό αναγνωρισμένη για τις γαστρονομικές της προσφορές.

Η πόλη της Λισαβόνας κέρδισε για πρώτη φορά το βραβείο καλύτερου γαστρονομικού προορισμού στην Ευρώπη στα World Culinary Awards.

Η τιμή απονεμήθηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, και μεταξύ των πόλεων που διαγωνίστηκαν ήταν η Βαρκελώνη, η Κοπεγχάγη, η Φλωρεντία, το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βιέννη.

Η γαστρονομία είναι ένα από τα βασικά σημεία κατά την επιλογή τουριστικού προορισμού και η Λισαβόνα έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό για την ποικιλόμορφη και υψηλής ποιότητας προσφορά της. Από τυπικά και τοπικά εστιατόρια με παραδοσιακό φαγητό, μέχρι επώνυμα εστιατόρια και σεφ με αστέρι Michelin που ερμηνεύουν εκ νέου τις κλασικές γεύσεις, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος της Λισαβόνας, Carlos Moedas, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη υπερηφάνεια να βλέπουμε την ταυτότητα και τις παραδόσεις της Λισαβόνας να τιμούνται για πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα και πώς η καινοτομία συνδυάζεται με αυτές τις γαστρονομικές παραδόσεις. Είναι αναγνώριση της ποιότητας της γαστρονομίας που η Λισαβόνα είναι τόσο γνωστή και ένα βραβείο που ενθαρρύνει όλους τους επαγγελματίες που την κρατούν ζωντανή. Η τοπική οικονομία αποτελεί ολοένα και περισσότερο διακριτικό παράγοντα για την πόλη της Λισαβόνας και η γαστρονομία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα του τουρισμού της Λισαβόνας».

Τα World Culinary Awards, μια «αδελφή» εκδήλωση των World Travel Awards, γιορτάζουν την πέμπτη έκδοσή τους φέτος και έχουν στόχο να προωθήσουν την παγκόσμια γαστρονομική κουλτούρα και να ενθαρρύνουν τον γαστρονομικό τουρισμό.

Η γαστρονομική εκδήλωση αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές και καινοτομίες στον κλάδο και καλύπτει διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, σεφ, ξενοδοχείων και άλλων καταστημάτων που σχετίζονται με τη μαγειρική. Οι νικητές επιλέγονται με δημόσια ψηφοφορία.

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

7 πολύτιμες συμβουλές από τον διατροφολόγο για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

admin

Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2024

admin

Για πάντα νέοι: Δέκα τροφές που μας «χαρίζουν» χρόνια | in.gr

admin