Ελλάδα

Συναυλία για τα Τέμπη: «Να σταματήσουν να ξεκατινιάζονται στα πρωινάδικα», λέει πατέρας θύματος

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η διαμάχη μεταξύ των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Από τη μία πλευρά η Μαρία Καρυστιανού και τα μέλη του συλλόγου «Τέμπη 2023» και από την άλλη οι Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς και δεκάδες οικογένειες θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που αντιδρούν στην επιβολή εισιτηρίου στη συναυλία του Καλλιμάρμαρου.

Μέσα στο τεταμένο κλίμα, με τις συνεχείς αντεγκλήσεις, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 28χρονου Δημήτρη, που έχασε τη ζωή του στο τρένο, παρεμβαίνει μέσω του newsit.gr προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους στέλνοντας μήνυμα προς όλους να σταματήσει η δημόσια κόντρα.

«Είναι ντροπή όλο αυτό»

«Είναι ντροπή όλο αυτό. Υπήρξε ένα λάθος από πλευράς μας ότι έπρεπε να είχε βγει ένα δελτίο τύπου, αλλά έγιναν όλα πολύ γρήγορα και την τελευταία στιγμή. Αυτό ήταν λάθος, αλλά μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου ήταν ακόμη μετέωρο αν θα γίνει η συναυλία», αναφέρει ο κ. Ασλανίδης.

Λίγη ώρα μετά τη δημόσια αντιπαράθεση Καρυστιανού – Πλακιά στον τηλεοπτικό αέρα του Antenna, ο Παύλος Ασλανίδης, που είναι μέλος στον σύλλογο θυμάτων Τεμπών, διευκρινίζει ότι ο ίδιος έχει μιλήσει με την οικογένεια Πλακιά, εξηγώντας τους που θα διατεθούν τα έσοδα της συναυλίας.

«Εγώ μίλησα με τον Νίκο Πλακιά και του εξήγησα. Αυτή η συναυλία αφορά όλους τους Έλληνες και όχι μόνο τους συγγενείς. Το αντίτιμο είναι για όλους. Τα έσοδα θα είναι για όλους. Θα βοηθηθούν όλοι. Αυτή η προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για τη συλλογή στοιχείων είναι προς όφελος όλων. Για το 1.500.000 υπογραφές γιατί δεν είχαν πρόβλημα. Στην Ευρώπη τους καλέσαμε όλους να έρθουν και δεν ήρθαν», λέει ο Παύλος Ασλανίδης.

«Να σταματήσουν το ξεκατίνιασμα»

Η αποστολή εξωδίκου από τη Μαρία Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά, στο οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες – αφήνει και προσωπικές αιχμές εναντίον του πατέρα που έχασε στο τρένο τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, δυναμίτισε κι άλλο το ήδη πολεμικό κλίμα. Μέσα από το newsit.gr, ο Παύλος Αλσανίδης στέλνει το δικό του δημόσιο μήνυμα, τόσο στη Μαρία Καρυστιανού, όσο και στον Νίκο Πλακιά.

«Γίνει δε γίνει η συναυλία, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Να σταματήσουν να βγαίνουν και να ξεκατινιάζονται στα πρωινάδικα και να δίνουν τροφή. Γιατί αυτό επιδιώκει το σύστημα, να υπάρχει διχασμός. Να σταματήσουν όλοι και να σταματήσουν και τις αναρτήσεις και τις συνεντεύξεις. Να μείνουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος», λέει ο κ. Ασλανίδης.

«Αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί τους»

«Δεν υπάρχει η μία και η άλλη πλευρά. Δεν υπάρχουν πλευρές, απλώς διαφορετικές απόψεις», επισημαίνει ο Παύλος Ασλανίδης, στην «πυροσβεστική» του παρέμβαση μέσω του newsit.gr.

Και συνεχίζει: «Η συναυλία είναι μια συναυλία μνήμης. Στο κέντρο της Αθήνας να μαζευτεί ο κόσμος για να σηκωθούν ξανά τα Τέμπη ψηλά. Όλο αυτό που γίνεται τώρα είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Έλληνες του Λιβάνου: Άφησαν πίσω τη ζωή τους

admin

Ιωνάς Καρούσης: Ραγίζει καρδιές η νέα ανάρτηση της συντρόφου του – «Ήσουν και θα είσαι η χαρά μου»

admin

Βόλος: «Όταν πήγαινα διακοπές, κρατούσε τον σκύλο μου» – Τι λέει στο newsit.gr φίλη του sirial killer των αδέσποτων ζώων

admin