Ελλάδα

Λίβανος: Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών – Έχουν υποβληθεί σχεδόν 50 αιτήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης (03.10.24) η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών από το Λίβανο.

Σε περίπου 40 με 50 ανέρχονται τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί για ην απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών από το Λίβανο.

Η επιχείρηση γίνεται με C-130, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ και τους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τον σχεδιασμό που υπάρχει τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση. Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών».

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Βόλος: «Όταν πήγαινα διακοπές, κρατούσε τον σκύλο μου» – Τι λέει στο newsit.gr φίλη του sirial killer των αδέσποτων ζώων

admin

Συναγερμός στου Ψυρρή – Ύποπτη τσάντα έξω από εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων

admin

Βόλος: Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον serial killer των αδέσποτων ζώων – Μαχαίρωσε 6

admin