Πολιτική

Οι 87 κατηγορούν τον Κασσελάκη ότι διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Την Πέμπτη ανακοινώνει την υποψηφιότητά του

Και επίσημα διχασμένος θα βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου υποστηρίζουν στελέχη της ομάδας των «87» σχολιάζοντας την κίνηση της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη να ζητά από νομαρχιακές επιτροπές να βγάζουν ψηφίσματα συμπαράστασης υπέρ του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έλεγαν, μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι οι Νομαρχιακές αυτές μπορεί να μην είναι πολλές, δημιουργούν ωστόσο ένα κλίμα διχόνοιας και δίνουν την εικόνα ενός κόμματος κομμένου στα δύο, την στιγμή που γίνεται προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει συντεταγμένα στο συνέδριο και την εκλογή του νέου προέδρου, μετά την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Και ενώ αύριο Πέμπτη (3.10.2024) αναμένεται, τελικά, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη στελέχη που βρίσκονται κοντά του καλλιεργούν τα σενάρια περί αμφισβήτησης της απόφασης της ΚΕ από το συνέδριο.

Φυσικά όλα αυτά θα κριθούν από το εκλογικό σώμα του συνεδρίου και από το εάν συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να ελέγξει ποιοι θα βρίσκονται μέσα στον χώρο που θα συνεδριάσει το κορυφαίο όργανο. Γιατί εάν γίνει όπως στο συνέδριο του περασμένου Φεβρουαρίου που το χώρο είχαν κατακλύσει… κλακαδόροι, τότε το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το συνέδριο να αμφισβητήσει την απόφαση της ΚΕ για την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη είπε ότι τότε θα κατέβει ο διακόπτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνει διάσπαση.

Φαραντούρης: «Ξεκινάμε…»

Χθες πάντως ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του λέγοντας ότι «Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπροστά».

Η υποψηφιότητα του ανακατεύει την τράπουλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και αυτός αναμένεται να αποσπάσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που αναζητούν ένα νέο πρόσωπο για την ηγεσία του κόμματος.

Φάμελλος: «Έχω εμπειρία»

Την ίδια στιγμή ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του τόνισε ότι «Η θέση του προέδρου δεν είναι αξίωμα, δεν είναι εξουσία είναι ευθύνη» και πρόσθεσε: «Και ο νέος πρόεδρος έχει ευθύνη να συμβάλει στην ενότητα, έχω εμπειρία στο πώς γίνεται αυτό. Η τελευταία χρονιά στην ΚΟ αποτελεί μια απόδειξη για το πως μπορούμε να έχουμε όχι μόνο μια ενότητα, αλλά ενιαίο αποτελεσματικό λόγο», είπε, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έβρισκε απέναντί του μια πολύ ισχυρή πρόταση αντιπολίτευσης και με επεξεργασίες και προτάσεις νόμου και με ανάδειξη όλων των ελλειμμάτων, όλα τα χρώματα που μπορεί να έχει η παλέτα μιας προοδευτικής φωνής, μιας προοδευτικής παράταξης».

Εν τω μεταξύ καυστικός στην κριτική του προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππας. Ο κ. Παππάς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπογράμμισε ότι οι πολίτες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστη αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι αυτό απαιτεί «ενότητα, συνεργασία, οργάνωση, σεβασμό και συντροφικότητα».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στην συνεδρίαση τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει ενωμένα και συντεταγμένα στις κάλπες, ενώ ο Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχουν κανόνες για όλους μας και να μην εκφεύγει κανένας μας από τον πολιτικό λόγο που πρέπει να εκφέρουμε δημόσια».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Κασσελάκης ανακοινώνει υποψηφιότητα την Παρασκευή λέει η Τζάκρη – Τι απάντησε για τα περί blackout στο Συνέδριο

admin

Η Κατερίνα Μονογυιού σε άγριο καβγά με τον Κωνσταντίνο Ντάλτα: «Θα με αφήσεις χριστιανέ μου να μιλήσω» – «Δεν είμαι χριστιανός»

admin

Αναμένοντας την απάντηση Καραμανλή και Σαμαρά στην πρόσκληση Μητσοτάκη για το «Rigillis street party»

admin