Οικονομία

Intracom: Κέρδη προ φόρων 5,5 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2024

Στα 5,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου Intracom το α΄ εξάμηνο του 2024, με ισχυρή ρευστότητα 161,5 εκατ. ευρώ και το σύνολο του ενεργητικού να ξεπερνά πλέον το 0,5 δισ. ευρώ. H αξία του χαρτοφυλακίου του σε εισηγμένες εταιρίες (Χρηματιστήριο Αθηνών και Κοπεγχάγης) στις 30.6.2024 ανερχόταν σε 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βασική προτεραιότητα του Ομίλου Intracom η εξέλιξη του επιχειρησιακού του σχεδιασμού με σημείο αιχμής τη στρατηγική κίνηση εξαγοράς της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική», κίνηση που διευρύνει το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυροποίηση των μεγεθών του.

Η απόκτηση συμμετοχής 7,1% στην INTRALOT μέσω συμμετοχής στην ΑΜΚ στο τέλος του 2023, η περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τη διάρκεια του Α’ Εξαμήνου 2024, αλλά και η προοδευτική της ενίσχυση μέχρι σήμερα που η συμμετοχή ξεπερνάει το 9,6%, όπως επίσης και οι συμμετοχές στην INTRAKAT και την OPTIMA, απέδωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, υψηλές υπεραξίες.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Σωκράτης Κόκκαλης, ανέφερε: «Προχωράμε με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου του Ομίλου, όπως παρουσιάστηκε τον Μάιο στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας. Η συγχώνευση της INTRACOM PROPERTIES με την ΚΛΜ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με απώτερο σκοπό την απόκτηση της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» και τη δημιουργία ενός ικανού σχήματος που θα διευρύνει ουσιαστικά τον επενδυτικό ορίζοντα του Ομίλου και τους τομείς δραστηριοποίησής του, θα  ισχυροποιήσει τα οικονομικά του μεγέθη και θα προσδώσει επιπλέον αξία στην Εταιρεία και τους μετόχους της. Το ενδιαφέρον μας στον κλάδο των ακινήτων παραμένει ισχυρό. Η επιλογή μας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εισηγμένων εταιριών, με προεξέχουσα βεβαίως την INTRALOT, αποδεικνύεται και πάλι δυναμικός πυλώνας δημιουργίας κερδών».

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2024, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα:

  • Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) Μητρικής:  5,4 εκατ. ευρώ
  • Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) Ομίλου: 5,5 εκατ. ευρώ
  • Ίδια Κεφάλαια Μητρικής: 302,9 εκατ. ευρώ
  • Ίδια Κεφάλαια Ομίλου: 378,0 εκατ. ευρώ
  • Σύνολο ενεργητικού Μητρικής: 346,7 εκατ. ευρώ
  • Σύνολο ενεργητικού Ομίλου: 508,9 εκατ. ευρώ

Τα οικονομικά αποτελέσματα και οι επιδόσεις των εταιριών του Ομίλου INTRACOM στο α’ εξάμηνο του 2024, έχουν ως εξής:

1. Η INTRACOM HOLDINGS (μητρική εταιρεία), κατέγραψε συνολικά έσοδα από τις δραστηριότητές της 2,0 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 5,4 εκατ. ευρώ τα οποία περιλαμβάνουν κέρδη προερχόμενα από αποτιμήσεις των συμμετοχών της κυρίως στην INTRALOT (5,3 εκατ. ευρώ) αλλά και στην OPTIMA (2,3 εκατ. ευρώ), όσο και τόκους προθεσμιακών καταθέσεων. 

Αντίστοιχα, στα «Λοιπά Εισοδήματα» καταγράφηκε κέρδος 3,4 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση της συμμετοχής της INTRACOM HOLDINGS στην INTRAKAT (μετά από φόρους).

2. Η INTRACOM VENTURES, 100% θυγατρική της INTRACOM HOLDINGS που στοχεύει στη δημιουργία υπεραξίας μέσω χαρτοφυλακίου στοχευμένων κοινών επενδύσεων με στρατηγικούς εταίρους, προχώρησε σε: (α) συμμετοχή 25% στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Selene Enterprises Company Limited», η οποία ολοκλήρωσε την απόκτηση ποσοστού μετοχών 33,91% της εταιρείας «Regency Hellenic Investments S.A.» και του αντίστοιχου ποσοστού του δανείου που κατείχαν στην εταιρεία «Regency Entertainment Α.Ε.» τα πιστωτικά ιδρύματα Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα και (β) απόκτηση ποσοστού μετοχών 33,33% της εταιρείας «Athens Beach Club A.E.», η οποία σκοπεύει να αναβαθμίσει την Ακτή Β’ Βούλας με όρους ήπιας ανάπτυξης, με σεβασμό στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής. 

3. Η INTRACOM PROPERTIES, εταιρεία επενδύσεων στο χώρο του Real Estate και της διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων ενσωματώνει στο ενεργητικό της τον κλάδο ακινήτων της INTRACOM HOLDINGS, καθώς και τη συμμετοχή της στην ΚΛΜ. Στις 25/7 η INTRACOM PROPERTIES προχώρησε σε ΑΜΚ συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, στην οποία η INTRACOM HOLDINGS συμμετείχε με 11 εκατ. ευρώ.

4. Ο Όμιλος ΚΛΜ, κατέγραψε πωλήσεις € 10 εκατ. και έσοδα από ενοίκια € 1,0 εκατ. Tην 30/6/2024 ανακοινώθηκε η διάσπαση του Εμπορικού κλάδου που λειτουργεί τα καταστήματα Mothercare και ΕLC και η εισφορά του σε μια νέα Εταιρεία με την ονομασία Wondernest Retail A.E. H εταιρεία μεταβιβάστηκε κατά ποσοστό 60% στην INTRACOM HOLDINGS και 40% στην κα Βιολλέτα Λάππα ολοκληρώνοντας την αρχική συμφωνία εξαγοράς της ΚΛΜ ΑΕ από την INTRACOM PROPERTIES. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των INTRACOM PROPERTIES και ΚΛΜ ανακοίνωσαν την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο εταιριών με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη. Μέσω της σχεδιαζόμενης Συγχώνευσης, αναμένεται η ουσιαστική διεύρυνση και ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Απορροφώσας ΚΛΜ, με την ανάπτυξή  του σε στρατηγικούς τομείς της αγοράς, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της καθαρής θέσης και της κερδοφορίας της εταιρείας που θα προκύψει από την Συγχώνευση, εξασφαλίζοντας την ισχυροποίηση των κεφαλαίων της, ευελιξία στις μελλοντικές επενδυτικές στρατηγικές της καθώς και την επίτευξη κρίσιμων συνεργειών. Επιπλέον, αμφότερα τα Δ.Σ αποφάσισαν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και την υλοποίηση της απόκτησης από την Απορροφώμενη της ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ», υπό την προϋπόθεση λήψης της απαραίτητης έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μέσω της εξαγοράς αυτής, ο Όμιλος, θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του, εισερχόμενος με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων του και θα ισχυροποιήσει την παρουσία του στην αγορά.

5. Η INTRADEVELOPMENT, εταιρεία του Ομίλου, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων και κατέχει τη συμμετοχή του Ομίλου στην ΚΕΚΡΟΨ, βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού των επόμενων εγχειρημάτων της και των συνεργειών που μπορούν να δημιουργηθούν στον Όμιλο.

6. Η KOUFONISIA HOTEL & RESORT, εταιρεία του Ομίλου, είναι ιδιοκτήτης μίας ξενοδοχειακής μονάδας 56 δωματίων στο Κουφονήσι και οικοπέδων εντός οικισμού όπου και θα προχωρήσει σε ανάπτυξη ενός νέου επενδυτικού σχεδίου σε Real Estate και τουρισμό. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την επέκταση του υφιστάμενου ξενοδοχείου, την αγορά παραλιακού οικοπέδου όπου θα κατασκευασθεί νέα ξενοδοχειακή μονάδα, καθώς και την αγορά νέων οικοπέδων για την κατασκευή βιλλών προς πώληση.

7. Τα βασικά ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη έχουν ως εξής:

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Επενδύσεις: Στα 20,1 δισ. θα ανέλθουν το 2026 οι συνολικές εκταμιεύσεις πόρων

admin

Intrakat: Οικονομικά μεγέθη α’ εξάμηνου του 2024

admin

Alumil: Αύξηση καθαρών κερδών το α’α εξάμηνο του 2024

admin