Οικονομία

Γερμανία: Νέα μείωση του γενικού δείκτη τιμών – Έτρεξε με 1,8% ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία έτρεξε στο 1,8% τον Σεπτέμβριο του 2024, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Πρόκειται για μέτρηση μικρότερη από την εκτίμηση των αναλυτών.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε παραπάνω από την εκτίμηση για 1,9% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Τον Αύγουστο, ο πληθωρισμός στη Γερμανία εξακολουθούσε να βρίσκεται στο 1,9%.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή είχαν ενισχυθεί κατά 2% σε ετήσια βάση. Σε μηνιαία βάση οι τιμές κινήθηκαν 0,1% χαμηλότερα έναντι πρόβλεψης ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες. 

Η τελευταία φορά που ο εναρμονισμένος ΔΤΚ στη Γερμανία έπεσε κάτω από το 2% (τιμή στόχος της ΕΚΤ για τα κράτη – μέλη) ήταν τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.  Για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, η αύξηση των τιμών είναι κάτω από τον καθορισμένο στόχο του 2% της ΕΚΤ. 

Ο πληθωρισμός υποχώρησε και σε μια σειρά από βασικά γερμανικά κρατίδια τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξαν προκαταρκτικά στοιχεία. Το γεγονός υποδηλώνει ότι και ο εθνικός πληθωρισμός θα μειωθεί περαιτέρω.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Νέες επιδοτήσεις 771 δικαιούχων

admin

Ερευνώ – Καινοτομώ: 2.402 επιχειρήσεις υπέβαλαν 1.938 προτάσεις χρηματοδότησης στην παρέμβαση ΙΙ

admin

Δημόσιο: Ενισχύεται με 19.181 προσλήψεις τακτικού προσωπικού το 2025

admin