Αθλητικά Νέα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πρώτη φετινή κόντρα «αιωνίων» στον τελικό του Super Cup

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός “μάχονται” στον τελικό της Ρόδου, στον τελικό του Super Cup, για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο ελληνικό μπάσκετ (20:30, Newsit.gr, ΕΡΤ3).

Ντέρμπι “αιωνίων” στον τελικό για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο ελληνικό μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν απόψε (29.09.2024, 20:30) στο κλειστό της Καλλιθέας Ρόδου για το Super Cup, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τους ήθελαν φαβορί στους ημιτελικούς τους.

Ο Παναθηναϊκός, ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Άρη, αφού δυσκολεύτηκε ουσιαστικά μόνο στην πρώτη περίοδο, επικρατώντας τελικά με 81-68, έχοντας για κορυφαίους τους Γιουρτσεβέν (8π, 11 ριμπ), Ναν (16π, 3 ριμπ, 2 ασιστ) και διψήφιο τον Καλαϊτζάκη (11π).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στο Περιστέρι, καταφέρνοντας τελικά να πάρει την πρόκριση με 79-74. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προβλημάτισε με την απόδοσή της αλλά είχε καλό… φινάλε στον ημιτελικό, με κορυφαίους Βεζένκοφ (20π, 6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και Πετρούσεφ (18π., 9 ριμπ.).

Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τον Τσεντί Οσμάν, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί, ενώ μένει να δούμε αν θα επιλέξει να αφήσει ξανά εκτός ως έβδομο ξένο τον Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με τον Άρη λόγω της φλεγμονής που τον ταλαιπωρεί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τις σημαντικές απουσίες των Μιλουτίνοφ, Φαλ και Έβανς. Ο ΜακΚίσικ ήταν εκείνος που κόπηκε από τον Μπαρτζώκα για το παιχνίδι με το Περιστέρι ως ο έβδομος ξένος, έχοντας επιστρέψει στις προπονήσεις πρόσφατα από τον τραυματισμό του.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τέθηκαν αντιμέτωπες και στον περσινό τελικό του Super Cup, στο ίδιο γήπεδο και με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το ευρύ 75-51 και να κατακτά το τρόπαιο.

Την περσινή σεζόν… βαρεθήκαμε να βλέπουμε “μάχες αιωνίων”, αφού παρακολουθήσαμε 12 (!) ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με τον καθένα να πανηγυρίζει από 6 φορές. Ο Ολυμπιακός πήρε και τον δεύτερο τίτλο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά ο Παναθηναϊκό χαμογέλασε τελευταίος, κατακτώντας Euroleague αλλά και Greek Basketball League.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η διαιτητική τριάδα για τον τελικό του Super Cup

admin

Οι selfies του Κώστα Παπανικολάου με φίλους του Παναθηναϊκού στην παρακάμερα του Ολυμπιακού

admin

Η ΑΕΚ προειδοποιεί πριν τον Παναθηναϊκό: Οι ποινές είναι πολύ αυστηρές, το παραμικρό μπορεί να μας στερήσει την έδρα μας με ΠΑΟΚ

admin