Αθλητικά Νέα

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 1-1: Απολαυστική ισοπαλία στο «Κολοκοτρώνης» με χαμένο πέναλτι

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός μας “αποζημίωσαν” με το παιχνίδι τους, αλλά το τελικό 1-1 στο”Θ. Κολοκοτρώνης” αφήνει στις δυο ομάδες μια πικρία, αφού εύκολα θα μπορούσε να υπάρχει νικητής. Πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Παπαδόπουλος “έβγαλε” πέναλτι του Γιαννιώτα. Λίγο πριν, ο διαιτητής είχε δώσει, αλλά ακυρώσει, πέναλτι υπέρ των Αρκάδων.

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός πήραν από ένα βαθμό μετά το 1-1 που έφεραν στο “Θ. Κολοκοτρώνης”, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 6 βαθμούς και τους Βοιωτούς τους 4 β. (προτελευταίοι στο βαθμολογικό πίνακα της Super League και ισόβαθμοι με τον Βόλο)

Ο Λεβαδειακός είχε την τύχη με το μέρος του στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού το 0-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολη ήρθε με αυτογκόλ του Αλάγκμπε στο 8′. Ο Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπάλζι πλάσαρε, η μπάλα δεν είχε πορεία προς τα δίχτυα αλλά κόντραρε στον αμυντικό των Αρκάδων κι έτσι ήρθε το 0-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και να γίνει επιθετικός, αλλά το έκανε κυρίως με σέντρες. Ο Λεβαδειακός πίεσε αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου, έδιωξε τις μπαλιές που βγήκαν, ενώ έψαξε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Στο 39′ όμως, έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Ζίνι, μετά από σύγκρουση που είχε με τον Αλάγκμπε. Τελικά, στην πρώτη τους φάση στο 45λεπτο, οι Αρκάδες έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από σέντρα του Χουχούμη, ο Καλτσάς έπιασε την κοντινή κεφαλιά κι έκανε το 1-1.

Το ματς είχε ακόμα καλύτερο ρυθμό στην επανάληψη, με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι καλύτερος και να πιέζει για το γκολ. Στο 53′, ο Καλτσάς έπιασε με τη μια το κοντινό πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ένα λεπτό μετά, οι Αρκάδες κέρδισαν πέναλτι, για πτώση του Μούμο σε “μονομαχία” με τον Μορέιρα. Ο διαιτητής όμως πήγε και είδε ο ίδιος τη φάση και άλλαξε την απόφασή του.

Ο Λεβαδειακός άρχισε να βγαίνει μπροστά και στο 59′ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος απείλησε με δυνατή κεφαλιά, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο επόμενο λεπτό, οι Βοιωτοί ζήτησαν πέναλτι, για χέρι του Ντελί μετά από σουτ του Τσάπρα. Ο διαιτητής Τσακαλίδης είδε την φάση στο onfield review και έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Παπαδόπουλος όμως “διάβασε” σωστά τον Γιαννιώτα, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έβγαλε την εκτέλεσή του.

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και να δημιουργούν σημαντικές φάσεις στις δυο εστίες. Οι άμυνες και οι τερματοφύλακες ήταν εκεί. Στο φινάλε του παιχνιδιού (88′) ο Παπαδόπουλος ένιωσε ενόχληση στη γάμπα, με τον Τσιντώτα να περνάει στη θέση του.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 4-2: Βαριά ήττα των Καταλανών και πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή La Liga

admin

ΠΑΟΚ – Άρης: Πήρε Λόβρεν ο Λουτσέσκου στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

admin

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ο τελικός του Super Cup, η ώρα και το κανάλι που θα μεταδώσει τον αγώνα

admin