Lifestyle

Maggie Smith: Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ την κάλεσε για «dine and sleep» στο κάστρο του Γουίνσδορ

Η ηθοποιός Maggie Smith πέρασε χθες (27.09.2024) στην αιωνιότητα σε ηλικία 89 ετών και ο πλανήτης της 7ης Τέχνης, θρηνεί για τον χαμό της – το 1990 η Smith χρίστηκε λαίδη από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βρετανίδα ηθοποιός Maggie Smith, πέρα από τη πολυετή και πλούσια καριέρα της στην υποκριτική, έζησε και μια πλούσια ζωή με δυο γάμους, δυο γιους, έρωτες και δυνατές φιλίες όπως είχε και με την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η ηθοποιός άλλωστε είχε τιμηθεί από την Ελισάβετ με τον ανώτερο τίτλο τιμής της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Express, το όνομα της Maggie Smith είχε βρεθεί στη λίστα με μια ομάδα VIP καλεσμένων που είχαν προσκληθεί σε ένα πολύ σικ sleepover με την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τον πρίγκιπα Φίλιππο στο κάστρο του Γουίνδσορ.

Ήταν το Πάσχα του 2015, όταν η βασίλισσα, φιλοξένησε μια ειδική εκδήλωση «dine and sleep», με τους προνομιούχους καλεσμένους να απολαμβάνουν ένα εκλεκτό γεύμα πριν διανυκτερεύσουν.

Η Dame Maggie ήταν μεταξύ των περίπου 20 καλεσμένων, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney. Σε προηγούμενες εκδηλώσεις έχουν παρευρεθεί και άλλοι ηθοποιοί, όπως ο Daniel Craig και η Helena Bonham Carter.

Η αείμνηστη βασίλισσα φιλοξενούσε παραδοσιακά αυτές τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου κατά την οποία διέμενε στο Κάστρο του Ουίνδσορ από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο.

Οι καλεσμένοι συνήθως έφταναν για δείπνο και έβλεπαν αντικείμενα από τη βασιλική συλλογή, διανυκτέρευαν και αναχωρούσαν μετά το πρωινό. Ελισάβετε και Φίλιππος πραγματοποιούσαν ξεναγήσεις στους καλεσμένους τους στο κάστρο πριν πέσουν για ύπνο…

Θρύλος του βρετανικού θεάτρου και της οθόνης, η ηθοποιός Maggie Smith ήταν περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες Harry Potter και Downton Abbey και κέρδισε δύο Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της – για το The Prime of Miss Jean Brodie το 1970 και το California Suite το 1979.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ: Ο γάμος τους στην Μητρόπολη Αθηνών

admin

Lady Gaga: «Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να δημιουργήσω οικογένεια» λέει η 38χρονη σούπερ σταρ

admin

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και Μάθιου Κουμάρ χορεύουν τη «Δραπετσώνα» στο Βυζαντινό Μουσείο

admin