Ευ Ζην

Αυτή η ισπανική πόλη επιβάλλει πρόστιμο έως και 750€ σε τουρίστες που παραβιάζουν τους νέους κανόνες

Οι ντόπιοι έχουν βαρεθεί τους επισκέπτες να αντιμετωπίζεται η Μάλαγα σαν ένα «θεματικό πάρκο»

Η Costa del Sol είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ισπανίας , που υποδέχεται μεγάλος πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, και η Μάλαγα , γνωστή για τις υπέροχες παραλίες και τη νυχτερινή ζωή της, φιλοξένησε 14 εκατομμύρια τουρίστες το 2023!

Costa del Sol Ισπανία
Costa del Sol / shutterstock

Και ενώ ο τουρισμός προσφέρει πολλά έσοδα για την πόλη, είναι ένας ακόμη προορισμός όπου λαμβάνονται μέτρα για να περιοριστεί η κακή συμπεριφορά των επισκεπτών και να γίνει η ζωή λίγο πιο ευχάριστη για τους ντόπιους.

Η πραγματικότητα είναι ότι η μετά την πανδημική έκρηξη στον τουρισμό οδήγησε στον εξευγενισμό και την αύξηση του κόστους ενοικίασης στην κεντρική Μάλαγα –όπως συνέβη με πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς– και οι ακτιβιστές λένε ότι οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν την πόλη σαν ένα «θεματικό πάρκο».

Κανόνες πλέον για τους επισκέπτες ισχύουν σε ολόκληρη την Ισπανία, αλλά στη Μάλαγα, το τοπικό συμβούλιο ξεκίνησε μια εκστρατεία και ενημέρωσε για τους υπάρχοντες κανόνες.

Όπως ακριβώς οι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τις Βαλεαρίδες, ένας από τους νέους κανόνες της Μάλαγας είναι οι επισκέπτες να φορούν πάντα ένα «πάνω ένδυμα» στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους, διαφορετικά μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 750 ευρώ!

Η εκστρατεία αναφέρει επίσης ότι «τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς», που αναφέρεται σε επισκέπτες που κάνουν ποδήλατο και σκούτερ πάνω σε αυτά, ενώ δίνεται νέα έμφαση στο να διατηρείται η πόλη καθαρή.

Η αφίσα της καμπάνιας:

Ευτυχώς, η Μάλαγα δεν ενθαρρύνει τους επισκέπτες να μείνουν μακριά – απλώς προτρέπει τους ανθρώπους να έχουν υπόψη τους, τους κατοίκους όταν πηγαίνουν στην παραλία και για πάρτι. Εδώ μπορείτε να δείτε έναν οδηγό για την πόλη και τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Δείτε επίσης


Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μονμάρτρη: H συνοικία ορόσημο του Παρισιού με τη διαχρονική γοητεία και την καλλιτεχνική κληρονομιά

admin

Συνταγή για τάρτα με σπανάκι και φέτα – Θα ολοκληρώσει άψογα τα τραπέζια σου

admin

Πάρτε τα βουνά: Φθινοπωρινές αποδράσεις στα ορεινά της Εύβοιας | in.gr

admin