Πολιτική

Debate για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Γερουλάνος, Δούκας και Ανδρουλάκης τα τρία φαβορί σύμφωνα με μέτρηση της Interview

Καθοριστικό ρόλο για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα παίξει το χθεσινό debate των έξι υποψηφίων για το «τιμόνι» του κόμματος.

Μέτρηση της Interview για την Politic καταγράφει τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, με βάση την άποψη των τηλεθεατών, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το ηχηρό αποτύπωμα της τηλεμαχίας επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ένας στους δύο λέει πως το debate επηρέασε την κρίση του για τον ποιον θα «σταυρώσει» στην κάλπη, ενώ Παύλος Γερουάνος, Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης και με αυτή τη σειρά είναι τα τρία φαβορί μετά το χθεσινό τηλεοπτικό μπρα ντε φερ.

Πιο αναλυτικά, τα συμπεράσματα με βάση τη μέτρηση της Interview έχουν ως εξής:

– Ένας στους δύο λέει ότι η χθεσινή τηλεμαχία επηρέασε το ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, μόνο τρεις στους δέκα λένε ότι το πρόσωπο που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν πριν το debate, παραμένει το ίδιο. Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι η συζήτηση δεν ήταν καθόλου βαρετή, αλλά ήταν άκρως πολιτική με διακριτές προγραμματικές προτεραιότητες.

– Τα τρία πρώτα φαβορί, σύμφωνα με την έρευνα, μετά την εμφάνιση των έξι στο debate είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αυτή τη σειρά και με μικρή απόσταση να τους χωρίζει. Ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη διαφορά που θα έχει ο νικητής του πρώτου γύρου από τον δεύτερο και από τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν στον β’ γύρο.

– Όσον αφορά τις έξι θεματικές ενότητες στις οποίες «εξετάστηκαν» οι υποψήφιοι, στα θέματα που αφορούν την οικονομία ξεχώρισε ο Π. Γερουλάνος και ο Ν. Ανδρουλάκης, στην δεύτερη θεματική ενότητα «Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό» ξεχώρισαν ο Π. Γερουλάνος και ο Χ. Δούκας, στα θέματα που αφορούν το κράτος και την αυτοδιοίκηση αλλά και στα θέματα της κλιματικής κρίσης ξεχώρισαν ο Π. Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας, στην ενότητα της εξωτερικής πολιτικής διακρίνονται ο Π. Γερουλανος και ο Νίκος Ανδρουλάκης και τέλος στα θέματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ τα πήγαν καλύτερα ο Π. Γερουλάνος και ο Χ. Δούκας.

– Με «πειστικό» λόγο χαρακτήρισαν τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο, με «σαφή» τον Μιχάλη Κατρίνη και τον Παύλο Γερουλάνο, «οραματικό» τον Παύλο Γερουλάνο (με μεγάλη διαφορά) και τον Χάρη Δούκα, «ρεαλιστικό» τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Μιχάλη Κατρίνη, «ενωτικό» τον Χάρη Δούκα και τον Μιχάλη Κατρίνη, «ασαφή» την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Κατρίνη, με «δημαγωγικό» λόγο την Νάντια Γιαννακοπούλου και την Άννα Διαμαντοπούλου, με «προπαγανδιστικό» λόγο τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Νίκο Ανδρουλάκη και «διχαστικό» τη Νάντια Γιαννακοπούλου και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΟΗΕ: Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί τις παράκτιες οικονομίες και κοινωνίες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγές στους τομεάρχες – Στο διαφάνειας και πάλι ο Παύλος Πολάκης, στο ψηφιακής πολιτικής η Πόπη Τσαπανίδου

admin

Λίβανος: Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα

admin