Πολιτική

Debate για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Έξι μαχητές για μια καρέκλα – Ποιος θα πάρει «διαβατήριο» για το πράσινο Survivor

Σοφότεροι έγιναν όσοι παρακολούθησαν το debate των έξι υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ καθώς στις τρεις ώρες που κράτησε κατάφερε να μπει σε πολλά σπίτια μια εσωκομματική διαδικασία.

Και αναπόφευκτα οι πολίτες που είναι στον χώρο της κεντροαριστεράς έκαναν την σύγκριση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δυο κόμματα που αναζητούν αρχηγό αλλά με το πρώτο να οδεύει συντεταγμένα και με πολιτικό πολιτισμό προς τις κάλπες και με το δεύτερο να σπαράσσεται από έριδες, προσωπικές στρατηγικές και με μια ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στα δυο: Στο ΠΑΣΟΚ όπως φάνηκε και από το debate όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα διάσπαση δεν θα υπάρξει ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή είναι ήδη γεγονός.

Το debate ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Παύλο Γερουλάνο, τη Νάντια Γιαννακοπούλου, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Χάρη Δούκα και τον Μιχάλη Κατρίνη ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα και κατά γενική ομολογία έγινε ιδιαίτερα ενδιαφέρον προς το τέλος.

Και είχε απ΄όλα. Και προσωπικές επιθέσεις και ξεσπάσματα και φαρμακερές ατάκες.

 

Τελικά ποιος κέρδισε;

Οι επικοινωνιολόγοι λένε ότι αυτός που κερδίζει το debate δεν κερδίζει πάντα και τις εκλογές. Ωστόσο, η αίσθηση που έμεινε μετά από αυτή την αναμέτρηση ήταν ότι το debate αυτό είναι πολύ πιθανό να φέρει και άλλο κόσμο στις κάλπες.

Κάθε υποψήφιος Πρόεδρος φάνηκε ότι είχε μελετήσει τις αδυναμίες των 5 αντιπάλων του χτυπώντας τους εκεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στράφηκε κυρίως κατά του Χάρη Δούκα τον οποίο μάλιστα έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει με τον Ερντογάν.

«Είσαι λίγους μήνες δήμαρχος, δεν είσαι Μιτεράν, δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν», του είπε.

 

Ως αδύναμο σημείο της Άννας Διαμαντοπούλου θεωρήθηκε η πολύχρονη απουσία της από το ΠΑΣΟΚ. Ήταν κάτι που της το χτύπησαν τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε βάλει στο στόχαστρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης τον Χάρη Δούκα.

Η θεματική ενότητα που άναψε τα αίματα ήταν αυτή που αφορούσε στις υποκλοπές με την Άννα Διαμαντοπούλου να βγαίνει στον τάκο από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χάρη Δούκα και τον Μιχάλη Κατρίνη με τους τρεις να υπονοούν ότι η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είναι πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Γενικότερα το βράδυ της Τρίτης (24.09.24) οι ψηφοφόροι κατάφεραν να αντιληφθούν ποιες είναι οι διαφορές των υποψηφίων και ποιοι έχουν κοινά μεταξύ τους.

Κανείς τους δεν αποκήρυξε το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και τουλάχιστον οι μισοί στο κλείσιμο αυτού του debate υπερτόνισαν την ανάγκη ενότητας.

Στο στόχαστρο και των έξι βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά δεν υπήρχε στο κάδρο πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος Πολάκης: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αιτήματα για ΚΕΕΛΠΝΟ και Λινού

admin

Η Αθηνά Λινού έστειλε και δεύτερο εξώδικο στον Παύλο Πολάκη: «Θα ακολουθήσουν κι αγωγές – Μέχρι τέλους ενάντια σε όλες τις συκοφαντίες»

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Το τετ α τετ με την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στο Ηρώδειο

admin