Ευ Ζην

Νέες απευθείας πτήσεις θα ενώνουν πλέον το Ην.Βασίλειο με τη Γεωργία

Η Γεωργία θα μπορούσε να γίνει η έκπληξη και το καλοκαιρινό hotspot του 2025 καθώς η BA και η easyJet ξεκινούν απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο.

Τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γεωργία θα γίνουν άμεσα και πολύ πιο γρήγορα με τις νέες απευθείας πτήσεις.

Τα νέα δρομολόγια από το Χίθροου και το Λούτον θα μειώσουν τον χρόνο πτήσης από περίπου οκτώ σε πέντε ώρες.

Με το μωσαϊκό των πολιτισμών και τη νόστιμη κουζίνα, η πρωτεύουσα της Γεωργίας, η Τιφλίδα είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς.

Αλλά η έλλειψη απευθείας πτήσεων από το Λονδίνο – που σημαίνει ταξίδια διάρκειας άνω των 8 ωρών – είναι ένας απογοητευτικός παράγοντας για ορισμένους ταξιδιώτες.

Για να καλύψει την αυξανόμενη όρεξη για διακοπές στη Γεωργία, η British Airways και η easyJet ανακοίνωσαν τώρα απευθείας πτήσεις προς τη διηπειρωτική χώρα.

Η flag carrier BA ξεκινά πτήσεις από το Χίθροου του Λονδίνου προς την Τιφλίδα από τις 30 Μαρτίου 2025, με τον low cost αερομεταφορέα, την easyJet να καλύπτει το κενό και από το Λούτον του Λονδίνου από την 1η Απριλίου.

«Είμαστε περήφανοι που η ναυαρχίδα British Airways αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά της Γεωργίας, κάτι που αποτελεί σημαντική αναγνώριση για τη χώρα μας», λέει η Mariam Kvrivishvili, αναπληρώτρια υπουργός του Υπουργείου Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας.

«Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά την ευαισθητοποίηση της Γεωργίας στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα με τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι στρατηγικός εταίρος της Γεωργίας».

Σύγκριση πτήσεων της BA και της easyJet από Λονδίνο προς Τιφλίδα

Η British Airways θα εκτελεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από τις 30 Μαρτίου καθ’ όλη τη θερινή περίοδο – διπλάσιες από αυτές της μεγάλης ανταγωνιστικής easyJet , η οποία πραγματοποιεί δύο φορές την εβδομάδα πτήσεις από τον Απρίλιο.

Οι πτήσεις μετ’ επιστροφής με την BA από το Χίθροου του Λονδίνου ξεκινούν από 275 £ (327 €) με επιπλέον χρεώσεις αποσκευών και θέσεων. Διατίθενται επίσης περαιτέρω προσφορές για πακέτα διακοπών.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Τιφλίδα ξανά στο δίκτυο δρομολογίων μας, μετά την τελευταία προγραμματισμένη υπηρεσία μας το 2013», λέει ο Neil Chernoff, επικεφαλής σχεδιασμού και στρατηγικής της British Airways.

«Αναμένουμε ότι αυτό θα είναι ένα δημοφιλές δρομολόγιο με την αγορά αναψυχής, η οποία έχει δει μια ισχυρή επιστροφή από το 2019, καθώς και με όσους θέλουν να απολαύσουν απευθείας πτήσεις για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς».

Για την easyJet, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αερομεταφορέας πετάει στην πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Σάββατο, καθ’ όλη τη θερινή περίοδο. Μέχρι στιγμής, ένα μόνο εισιτήριο στην εναρκτήρια πτήση αναχώρησης κοστίζει 114 € με επιπλέον χρεώσεις αποσκευών και θέσεων.

Οι απευθείας πτήσεις θα διαρκέσουν περίπου 5 ώρες. Είναι καλά νέα για τους Βρετανούς που θέλουν να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους στον Καύκασο και επίσης ανοίγουν νέες συνδέσεις για ταξιδιώτες αλλού. Η BA λέει ότι οι ώρες πτήσεων της θα προσφέρονται για συνεχείς συνδέσεις με προορισμούς των ΗΠΑ όπως η Νέα Υόρκη. Ενώ η EasyJet ξεκινά επίσης νέα δρομολόγια προς την Τιφλίδα από τη Γενεύη και το Μιλάνο (Malpensa) .

Γιατί η Γεωργία είναι δημοφιλής προορισμός;

Με ένα πόδι στην Ανατολική Ευρώπη και ένα άλλο στη Δυτική Ασία, η Γεωργία είναι γνωστή για το συναρπαστικό μείγμα της μεσαιωνικής και σοβιετικής κουλτούρας.

Η χώρα διεκδικεί περήφανα ότι είναι η γενέτειρα του κρασιού, με μια ιστορία οινοποίησης 8.000 ετών και πολλά υπέροχα μέρη για να το δοκιμάσετε.

Στις όχθες του ποταμού Mtkvari, που περιβάλλεται από λόφους και τα βουνά του Κακάσου στα βόρεια, η Τιφλίδα προσφέρει ένα μοναδικό city break.

Η περιπλάνηση στα πλακόστρωτα δρομάκια είναι μια δραστηριότητα από μόνη της, με πολλές ακόμα επιλογές.

Η BA σημειώνει ότι τα φαράγγια και οι σπηλιές κοντά στο Κουτάισι και πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είναι επίσης εύκολα προσβάσιμα από την Τιφλίδα για τους τολμηρούς επισκέπτες στη Γεωργία .

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι πόλεις στην Ευρώπη με το πιο φθηνό φαγητό

admin

H Barbara Hulanicki αναστάτωσε την αποπνικτική, ταξική αντίληψη για τη μόδα | in.gr

admin

Πόσο κοστίζει μια πτήση με ιδιωτικό τζετ

admin