Οικονομία

Commerzbank: Αν η UniCredit πραγματοποιήσει την εξαγορά θα μειωθούν σημαντικά οι θέσεις εργασίας

Τα 2/3 των θέσεων εργασίας στην Commerzbank θα μπορούσαν να εξαφανιστούν, σε περίπτωση που η UniCredit πραγματοποιήσει επιτυχώς την εξαγορά της γερμανικής τράπεζας, όπως προειδοποίησε σήμερα (24.9.2024) ένα μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank, σύμφωνα με δημοσίευμα στο CNBC.

Ο Stefan Wittmann, ο οποίος είναι επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Verdi, δήλωσε στο CNBC ότι «ελπίζουμε βεβαίως ότι μπορούμε να αποφύγουμε» μια επιθετική εξαγορά από την UniCredit. Ο ίδιος δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να διενεργήσει εσωτερική εξέταση της πιθανής εξαγοράς, η οποία ελπίζει ότι θα δώσει στην τράπεζα ένα εξάμηνο για να αποτιμήσει την κατάσταση.

«Αλλά αν αυτό (σ.σ. επιθετική εξαγορά) είναι αναπόφευκτο, πιστεύουμε ότι τα 2/3 των θέσεων εργασίας θα εξαφανιστούν”, ανέφερε ο ίδιος.

«Θα δούμε ιδίως ότι η UniCredit δεν θέλει καθόλου όλους τους πελάτες της Commerzbank, αλλά ότι επικεντρώνεται στους υποτιθέμενους καλύτερους πελάτες, δηλαδή στους πλούσιους πελάτες», πρόσθεσε.

Το γερμανικό δημόσιο, το οποίο ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Commerzbank μετά την εισφορά 18,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (20,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τη διάσωση του δανειστή κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, είναι πιθανό να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε οποιαδήποτε πιθανή συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ρωσία : Κατά 49% θα αυξηθούν τα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο το 2024

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 0,80%, στα 145,98 εκατ. ευρώ ο τζίρος

admin

Allianz: Η Ελλάδα πρωταθλητής ανάπτυξης στην δυτική Ευρώπη

admin