Ελλάδα

Σχέδιο για 1.000 κάμερες στην Αττική – «Βροχή» παραβάσεων του ΚΟΚ φέρνει τσουχτερά πρόστιμα

Σε διαβούλευση βρίσκεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει μεγάλες ποινές για όσους παραβιάζουν το κόκκινο, οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και… ξεχνούν να φορέσουν ζώνη ασφαλείας ή κράνος.

Ενδεικτικές της άγριας κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους της Αττικής, είναι οι εικόνες του MEGA, με οδηγούς να παραβιάζουν κόκκινο φανάρι… Αυτό, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, είναι 700 ευρώ πρόστιμο.

Στην Καλλιθέα, οδηγός καταγράφεται να κάνει παράνομη αναστροφή, παράβαση για την οποία προβλέπεται 350 ευρώ πρόστιμο. Το ίδιο κάνει αργότερα και ένα μηχανάκι.

1.000 κάμερες στην Αττική

Ένα από τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι να τοποθετηθούν 1.000 κάμερες σε κεντρικά σημεία για να εντοπίζονται άμεσα οι παραβάτες.

«Είμαι αντίθετος σε αυτό το θέμα, μπορεί να βοηθάει την Αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα» είπε ένας πολίτης στην κάμερα.

Με το νέο σύστημα, θα εμφανίζονται άμεσα τα στοιχεία του παραβάτη ώστε να γίνεται ψηφιακά η επίδοση του προστίμου. Αυτή θα γίνεται είτε με SMS, είτε Viber είτε μέσω του gov.gr. (ψηφιακή επίδοση προστίμου). Επίσης, θα μπορεί να γίνεται ψηφιακή αφαίρεση διπλώματος.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Επέστρεψε στη Σαλαμίνα η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» μετά από 97 ημέρες

admin

Καιρός σήμερα: Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

admin

Ζωγράφου: Έπεισαν 13χρονο ότι η μητέρα του σκότωσε παιδί σε τροχαίο και του πήραν 2.500 ευρώ και κοσμήματα

admin