Αθλητικά Νέα

Μαρσιάλ: «Ίσως αυτό να είναι το επίπεδό του, να πάει στην ΑΕΚ στα 28 του» δήλωσε ο Γκρέιαμ Σούνες

Η μεταγραφή του Αντονί Μαρσιάλ στην ΑΕΚ έχει σχολιαστεί αρκετά στην Αγγλία, με τον Γκρέιαμ Σούνες να κάνει δηλώσεις για τον Γάλλο, κάνοντας έντονη κριτική στον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αντονί Μαρσιάλ αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού, με την ΑΕΚ να προσθέτει στο ρόστερ της ένα ποδοσφαιριστή με τεράστιο όνομα στην Premier League. Κάπως έτσι πολλοί είναι εκείνοι που θέλησαν να μιλήσουν για την συγκεκριμένη απόφαση του 28χρονου, με τον Γκρέιαμ Σούνες μάλιστα να είναι ιδιαίτερα καυστικός.

Ο 71χρονος Σκωτσέζος προπονητής έκανε δηλώσεις στην «dailymail» και μάλιστα δεν μάσησε τα λόγια του, θέλοντας να ασκήσει κριτική στον Μαρσιάλ για το διάστημα που αγωνίστηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Στα λόγια του αναφέρθηκε στην πορεία του στους «κόκκινους διάβολους» και στην τεράστια προοπτική που είχε, τονίζοντας ότι ο Γάλλος δεν αξιοποίησε ποτέ το ταλέντο που είχε.

«Είδα ότι ο Αντονί Μαρσιάλ πήγε στην ΑΕΚ, στην Ελλάδα. Ίσως αυτό να είναι το επίπεδό του, ακόμα και στα 28 του χρόνια. Στα εννέα χρόνια του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κανένας άλλος παίκτης δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα την κρίση που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Είναι το πιο τρανό παράδειγμα του πού έκαναν λάθος. Περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν άρχιζε η νέα σεζόν, είχα πει ότι αυτή έπρεπε να είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Μαρσιάλ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε από την ομάδα αυτό το καλοκαίρι» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

«Ο Μαρσιάλ είναι από εκείνους τους παίκτες που, όταν τον βλέπεις στην προπόνηση, σκέφτεσαι: “Ουάου, τι ποδοσφαιριστής!’’. Αλλά αν μιλήσεις με επαγγελματίες θα διαπιστώσεις το εξής: Ότι όλοι έχουμε συναντήσει σπουδαίους παίκτες, που από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή είναι εντυπωσιακοί, αλλά το Σάββατο εξαφανίζονται. Ο Μαρσιάλ ήταν η επιτομή αυτής της συμπεριφοράς. Δεν είχε το “μάτι της τίγρης”, δεν είχε μέσα του τη φλόγα. Ήταν σαν να έδινε ψεύτικες υποσχέσεις.

Είχα πει πριν από τέσσερα χρόνια ότι έπρεπε να είχε φύγει από την Γιουνάιτεντ. Τελικά έμεινε στην ομάδα εννέα σεζόν συνολικά. Κανένας άλλος παίκτης δεν συμβολίζει περισσότερο την πτώση της ομάδας του Έρικ τεν Χαγκ από τον Γάλλο επιθετικό. Ήταν προφανές από νωρίς ότι δεν ήταν παίκτης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και αυτό έγινε ξεκάθαρο μετά από μερικές σεζόν.

Απλά δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση του να παίζει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπου κάθε αγώνας πρέπει να κερδίζεται. Δεν υπήρχε αμφιβολία για την ικανότητά του. Είχε όλα τα προσόντα για να γίνει κορυφαίος παίκτης, αλλά τελικά κατέληξε να γίνεται… βάρος. Από το πρώτο του παιχνίδι, σκεφτόμασταν τι παίκτης θα μπορούσε να γίνει και τώρα λέμε τι παίκτης θα μπορούσε να είχε γίνει».

Ο Μαρσιάλ δέχτηκε πολλούς επαίνους νωρίς στην καριέρα του, αλλά δεν είχε μέσα του αυτό που χρειαζόταν για να αξιοποιήσει πλήρως το ταλέντο του» ήταν τα λόγια του.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

O Μάριος Ηλιόπουλος «έσπασε» τα κοντέρ στην 43η Ανάβαση Πορταριάς και αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ

admin

Παναθηναϊκός: 42.000 θεατές βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για τον αγώνα με την Παρτίζαν στο τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος

admin

Λίνα Σουλούκου: Στήριξη από την πρώην πρόεδρο της Ρόμα για τις απειλές που δέχεται από τους οπαδούς

admin