Αθλητικά Νέα

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Τον «τιμώρησε» με Γκαρθία και Μορόν στο «Βικελίδης» και τον έριξε από την κορυφή

Ένας Ολυμπιακός χωρίς πάθος, φαντασία στην επίθεση και με αμυντικές αδράνειες, δεν είχε ελπίδα στο «Κλ. Βικελίδης». Με πρωταγωνιστή τον Μάνου Γκαρθία που έχει γκολ και ασίστ, ο Άρης νίκησε τους Πειραιώτες με 2-1 και τους έριξε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League. Σκόρερ και ο Μορόν. Δοκάρι οι Θεσσαλονικείς στο 65’. Άντεξαν οι γηπεδούχοι στην πίεση που τους άσκησαν οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Ελ Κααμπί.

Για δεύτερο σερί ματς, ο Ολυμπιακός έδειξε… άρρωστος επιθετικά, ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων στο «Βικελίδης» και νίκησε με 2-1, στο «μεγάλο» ματς του Σαββάτου (21.09.2024) για την 5η αγωνιστική στη Super League.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε έτσι την πρώτη του φετινή ήττα στη Super League και έμεινε στους 10 βαθμούς (έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα). Ο Άρης έφτασε τους 8 βαθμούς και «έπιασε» την πρώτη τετράδα.

Το ματς…

Αν ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που φάνηκε να πιέζει στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ, στην πρώτη φάση που δημιούργησε (3’). Ο Μάγιο έβγαλε προωθητική μπαλιά στον Ντιαντί από δεξιά -στην πλάτη του Ορτέγκα- ο Αφρικανός εξτρέμ έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Μάνου Γκαρθία, που -με πλασέ στην κίνηση- εκτέλεσε τον Τζολάκη από το ύψος πέναλτι για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να πιέσει και να απειλήσει την αντίπαλη εστία, αλλά δεν το κατάφερε, αφού ο Άρης «πάτησε» πολύ καλά αμυντικά. Η πρώτη τελική των Πειραιωτών ήρθε στο 19’. Από μπαλιά του Έσε, ο Ελ Κααμπί έπιασε κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα. Για αρκετά λεπτά, το γήπεδο… κατηφόρισε, με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Άρη, αλλά να έχουν πρόβλημα στην τελική πάσα. Ακολούθησε μια πολύ καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο (21’).

Στο 31’ ο Άρης πλησίασε το γκολ. Από λάθος εκτίμηση του Ντόη (σε προσπάθεια να πάρει κεφαλιά, η μπάλα πέρασε από πάνω του), ο Μάνου Γκαρσία γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Ορτέγκα έδιωκε προσωρινά, ο Μόντσου έπιασε μέσα από την περιοχή το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα -όμως- να πηγαίνει πάνω στον πεσμένο Ορτέγκα. Ακολούθησε νέα καλή -αλλά άστοχη- απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο (36’).

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για τον Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στο 41’ σε νέο γκολ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 41’, η μπάλα έφτασε στον Μάνου Γκαρθία εκτός περιοχής, εκείνος έκανε το γέμισμα, βρήκε τον Μορόν στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας και βρήκε δίχτυα με τη μία.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο ματς Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα στις θέσεις των Βέλντε και Ντάνι Γκαρθία. Ο Άρης έδειξε να οπισθοχωρεί, ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε την μπάλα, έπαιξε κυρίως από τα δεξιά με Ροντινέι και Ζέλσον, προσπάθησε να τη βάλει στην περιοχή του Κουέστα, αλλά οι «κίτρινοι» έδειξαν να αντέχουν, αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν και πάλι πρόβλημα στην τελική πάσα.

Ο Ολυμπιακός είχε αυτή την ανούσια υπεροχή και άρχισε να βγάζει σέντρες που δεν έβρισκαν κεφάλι ερυθρόλευκου παίκτη. Στο 65’ ο Άρης λίγο έλειψε να «σοκάρει» ξανά τους Πειραιώτες. Ο Μάνου έκλεψε την μπάλα και έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μορόν , ο οποίος έκανε απίστευτο «τσίμπημα» πάνω από τον Τζολάκη, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και περνά άουτ…

Ο Ολυμπιακός «φόρτωσε» με παίκτες την αντίπαλη περιοχή και στο 70’είχε μια σημαντική φάση. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, ο Γιάρεμτσουκ έπιασε το κοντινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βέλεθ, ο Ελ Κααμπί πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο Μπράμπετς του έβαλε κόντρα!

Το ματς είχε αρκετά νεύρα στην τελική του ευθεία, με τον Άρη να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 84’, με τον Μορόν να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Τζολάκη, με ισχυρό σουτ και από θέση δεξιά. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+6′) με τον Ελ Κααμπί να στέλνει -με πλασέ- την μπάλα δοκάρι και μέσα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ρουντ/Τσιτσιπάς – Σέλτον/Ταμπίλο 0-2: Ήττα με κάτω τα χέρια στο Laver Cup

admin

Ο Θοδωρής Καρυπίδης πόσταρε πανηγυρικές φωτογραφίες από τα αποδυτήρια του Άρη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού

admin

Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 64-75: Φιλική ήττα σε ιστορικό παιχνίδι στο Καλλιμάρμαρο για το τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος

admin