Ελλάδα

Καρδίτσα: Πέθανε ο 81χρονος βαρκάρης που είχε σώσει 15 συγχωριανούς του κατά την κακοκαιρία Daniel

Σε πένθος έχει βυθιστεί η Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα, καθώς σήμερα (21.09.2024) έφυγε από τη ζωή ο 81χρονος ήρωας της περιοχής, ο Κώστας Τασιόπουλος όπου μαζί με τη βάρκα του έσωσε τουλάχιστον 15 συγχωριανούς του στην κακοκαιρία Daniel.

Η εικόνα του ασπρομάλλη με την βάρκα και το τεράστιο κουπί μέσα στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα, δεν μπορεί να φύγει εύκολα από το μυαλό. Ο 81χρονος άνδρας που δεν κοίταξε τον εαυτό του και βοήθησε τους συνανθρώπους του, είχε αναφέρει στο karditsalive.gr πως συνολικά είχε ζήσει 4 πλημμύρες με την κακοκαιρία Daniel να είναι χειρότερη.

«Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Αλλά επειδή είμαι παλιός βαρκάρης κι έχω βγάλει τέσσερις πλημμύρες στο χωριό, βοήθησα. Ήταν η χειρότερη πλημμύρα» είχε εξηγήσει πέρυσι.

«Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”. Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο», είχε αποκαλύψει.

«Μία άλλη οικογένεια, την έβγαλα από τα κεραμίδια. Έσκισα και τα χέρια μου, έβγαλα τέσσερις σειρές κεραμίδια και τους έβγαλα. Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο.

Μου έλεγαν να “σε πληρώσω”. Τι πληρωμή ρε παιδιά, εδώ κοιτάμε να σωθούμε, θα πάρω μεροκάματο; Ήταν όλοι ηλικιωμένοι κι ένα παιδί 18 ετών. Τώρα ήρθαμε με το ελικόπτερο», είχε πει θυμίζοντας σε όλους την σπουδαιότητα του να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Με την φωταγώγηση του Μεγάρου της η Βουλή των Ελλήνων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών

admin

Φωτιά στη Σαλαμίνα στην περιοχή Μεγάλο Ντοροτό: Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

admin

Panik Records: Δωρεά 60.000€ στα Παιδικά Χωριά SOS για υποτροφία μουσικής, μουσικά όργανα και μουσικοθεραπευτές

admin