Αθλητικά Νέα

Τότο Σκιλάτσι: Ρίγη συγκίνησης στην κηδεία του Ιταλού θρύλου

Η κηδεία του Τότο Σκιλάτσι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/09/24) με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά τον Ιταλό θρύλο του ποδοσφαίρου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 59 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η είδηση του θανάτου του Τότο Σκιλάτσι έχει βυθίσει την θλίψη στον ποδοσφαιρικό-και όχι μόνο-κόσμο της Ιταλίας, με τον 59χρονο να αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του αθλητισμού για την χώρα. Στην κηδεία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Παλέρμο, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρέθηκαν με σκοπό να πουν το τελευταίο αντίο στον Τότο, με το κλίμα να είναι συγκινητικό.

«Ο Τότο είναι το όμορφο πρόσωπο του Παλέρμο, του Παλέρμο που δεν τα παρατάει. Το παραμύθι δεν γίνεται πραγματικότητα μέσω των social media, αλλά δουλεύοντας στη σιωπή, με ταπεινότητα, πιστεύοντας σε αυτό, όπως έκανε ο ήρωας της ζωής, ένας ήρωας της λύτρωσης.

Τότο βρέθηκες μπροστά σε μία εστία, όχι σαν αυτό σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου της Serie A.

Βρέθηκες μπροστά σε μία εστία χωρίς δοκάρια, χωρίς δίχτυα, βρέθηκες μπροστά σε η Θύρα του Ελέους, η πόρτα της αγάπης, η πόρτα της καλοσύνης του Πατέρα που, ως αληθινός δίκαιος και τελικός διαιτητής, σε κάλεσε για τον αγώνα της καρδιάς, για τον αγώνα που δεν θα τελειώσει ποτέ, που σε έκανε να συμμετάσχεις στο η πιο όμορφη ομάδα στον κόσμο, που ονομάζεται Παράδεισος» είπε ο Φίλιππο Σαρούλο, ιερέας της ενορίας του καθεδρικού ναού του Παλέρμο, κατά τη διάρκεια της τελετής, αφιερώνοντας λίγα λόγια στην ιστορία του Τότο.

 
 

Στη συνέχεια, υπήρξε η στιγμή της ευλογίας από τον αρχιεπίσκοπο του Παλέρμο, Κοράντο Λορεφίτσε:

«Ο Σκιλάτσι δεν έπαιξε ποτέ για την Παλέρμο, αλλά αυτή ήταν η ποδοσφαιρική του πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Τότο που ήταν στο δρόμο με τους νέους, για να γνωρίσουν τον δρόμο της καλοσύνης».

Πριν φτάσει στον καθεδρικό ναό, το φέρετρο με τη σορό του Σκιλάτσι διέσχισε τους δρόμους του Τσεπ, γειτονιά που ζει ο Μίμο Σκιλάτσι, πατέρας του Τότο. Μάλιστα μια μερίδα κόσμου τραγούδησε τις «μαγικές νύχτες» των Τζιάνα Νανίνι και Εντοάρρντο Μπενάτο, ιστορικό soundtrack του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιταλίας.

Στο τέλος της τελετής, το φέρετρο μεταφέρθηκε έξω από τον καθεδρικό ναό, όπου το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αντονί Μαρσιάλ: Οι ευχές πρώην συμπαικτών του Γάλλου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ

admin

Παναθηναϊκός: Χωρίς Λεσόρ, Μπράουν και Καλαϊτζάκη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

admin

Τσιτσιπάς – Κοκκινάκης 2-0: Νίκη για τον «Στεφ» και ισοφάριση της Team Europe στο Laver Cup

admin