Οικονομία

Πρόστιμο 955.000 ευρώ σε επιχειρηματία στη Μύκονο που νοίκιαζε 199 βίλες ως AirBnb και δεν τις δήλωνε

Πρόστιμο που προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ δέχτηκε επιχειρηματίας στη Μύκονο ο οποίος νοίκιαζε σε βραχυχρόνια μίσθωση 199 πολυτελείς βίλες στη Μύκονο, αλλά «ξεχνούσε» να τις δηλώσει στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Μάλιστα, η υπόθεση του «ξεχασιάρη» επιχειρηματία από τη Μύκονο «κρατάει» από το 2023, και το πρόστιμο των 955.000 ευρώ που του επιβλήθηκε, δηλαδή 5.000 ευρώ ανά βίλα, ορίστηκε με βάση τον νόμο που ίσχυε τότε. Σήμερα, θα ήταν ακόμα πιο… τσουχτερά.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως δεν είναι ιδιοκτήτης των ακινήτων αλλά παρέχει υπηρεσίες ανεύρεσης πελατών και μεσιτείας ακινήτων, ενώ στην πράξη επιβολής του προστίμου δεν αναφέρονται καν τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Αρνούμενος τις κατηγορίες προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο έκρινε πως είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενώ προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, ρίχνοντας το μπαλάκι στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Εντούτοις, η έρευνα της ΔΕΔ έδειξε πως ο επιχειρηματίας λειτούργησε ως υπεκμισθωτής και βεβαίωσε το πρόστιμο των 995.000 ευρώ.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε πως ο επιχειρηματίας εκμίσθωνε 199 πολυτελή τουριστικά ακίνητα, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης τον Σεπτέμβριο του 2022. Αναλυτικότερα, αναρτούσε τα ακίνητα σε ιστοσελίδα χωρίς να αναγράφεται ο αριθμός εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής. Μάλιστα, παρείχε τη δυνατότητα πληρωμής μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και μέσω εμβασμάτων.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χαραλαμπογιάννη (ΥΠΕΣ): Κρίσιμος ο ρόλος των επιτελικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση

admin

Παπαθανάσης για νομοσχέδιο ΠΔΕ: Μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία με σαφές αναπτυξιακό πρόσημο

admin

Lavipharm: Αυξήθηκαν κατά 248,8% τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο

admin