Ευ Ζην

9 πόλεις της Ισπανίας για ταξίδι που δεν έχεις σκεφτεί αλλά θα έπρεπε!

Οι δημοφιλείς προορισμοί της Ισπανίας, και έχει κάποιους που είναι από τους πιο δημοφιλείς του κόσμου, είναι αλήθεια, ξεχειλίζουν από επισκέπτες. Αλλά κρύβει πολλούς ακόμα θησαυρούς, που οι επισκέπτες της χώρας μπορεί να μην γνωρίζουν καν. Εδώ θα δείτε μερικά λιγότερο γνωστά σημεία της Ισπανίας που όμως αξίζουν την προσοχή μας.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο μετά τη Γαλλία και πολλές από τις μεγάλες πόλεις και τα νησιά της υποφέρουν από υπερτουρισμό. Αυτό το καλοκαίρι μάλιστα, οι ντόπιοι έχουν βγει ακόμη και στους δρόμους σε μια σειρά από διαδηλώσεις κατά του τουρισμού στη Βαρκελώνη , τη Μάλαγα, τη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και αλλού…

Ευτυχώς όμως η Ισπανία είναι μια τεράστια χώρα, με πολλές συναρπαστικές πόλεις για να ανακαλύψετε μακριά από τα κύρια τουριστικά μονοπάτια (και χωρίς τα πλήθη). Από μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και βιώσιμες πόλεις μέχρι γοτθική αρχιτεκτονική και καταφύγια για καλοφαγάδες, εδώ είναι μερικές από τις πιο υποτιμημένες πόλεις της Ισπανίας, όπως ντόπιους συντάκτες που θα έπρεπε να μπουν στη λίστα των ταξιδιωτών!

Υποτιμημένες πόλεις στην Ισπανία

1.Logroño

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για την περιφέρεια La Rioja λόγω του πολύτιμου κρασιού της, η ζωντανή πρωτεύουσά της Logroño είναι λιγότερο γνωστή. Η πόλη είναι ένας από τους κύριους σταθμούς κατά μήκος του Camino de Santiago, της περίφημης διαδρομής προσκυνήματος στη Βόρεια Ισπανία προς την πόλη Santiago de Compostela. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά σίγουρα μπορεί να συγκρατήσει τις κορυφαίες γαστρονομικές πόλεις της Ισπανίας. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη χώρα για μια βραδιά στο μπαρ και δοκιμάζοντας πολλά πιάτα τάπας και pintxos, καθώς κάθε μπαρ ειδικεύεται σε ένα συστατικό ή πιάτο.

.Logroño

2.Vitoria-Gasteiz

Η Vitoria-Gasteiz είναι η ελάχιστα γνωστή πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων της Ισπανίας, που συχνά επισκιάζεται από το κοντινό Σαν Σεμπαστιάν και το Μπιλμπάο . Όπως και οι γείτονές του, είναι γεμάτη με pintxo μπαρ και γκουρμέ εστιατόρια, χωρίς όμως τα πλήθη των επισκεπτών. Είναι μια από τις πιο πράσινες και πιο βιώσιμες πόλεις της Ισπανίας με τη μεγαλύτερη ποσότητα πρασίνου ανά κάτοικο στη χώρα. Περιτριγυρισμένο από μια πράσινη ζώνη και μεγάλες εκτάσεις υγροτόπων, διαθέτει περισσότερα από 150 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, καθώς και μια όμορφα διατηρημένη μεσαιωνική συνοικία και ένα φανταστικό μουσείο σύγχρονης τέχνης.

Vitoria-Gasteiz

3.Οβιέδο

Οι Αστούριες είναι πολύ διαφορετικές από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ισπανίας – είναι πολύ πράσινο μέρος, ελαφρώς βροχερό, οι άνθρωποι πίνουν μηλίτη περισσότερο από κρασί, παίζονται γκάιντες αντί για κιθάρες και το φαγητό είναι πιο χορταστικά μαγειρευτό παρά μικρά πιάτα τάπας. Πρωτεύουσά της είναι η συμπαγής πόλη του Οβιέδο, που έχει καταχωρηθεί από την UNESCO για την εξαιρετική προ-ρωμανική αρχιτεκτονική της. Βραβευμένη με τον τίτλο της Πρωτεύουσας της Γαστρονομίας της Ισπανίας για το 2024, το άνετο ιστορικό κέντρο της είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε τα σπίτια του μηλίτη και να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα.

Οβιέδο

4.Mérida

Η Μέριδα είναι η πρωτεύουσα της Εξτρεμαδούρα, μιας από τις λιγότερο επισκέψιμες και υποπληθυσμένες περιοχές της Ισπανίας. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους τον 1ο αιώνα π.Χ., η πόλη εξακολουθεί να φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα ρωμαϊκά μνημεία της Ισπανίας. Παρακολουθήστε μια παράσταση στο επικό Ρωμαϊκό Θέατρο ηλικίας 2.000 ετών, κάντε μια βόλτα στην αρχαία Ρωμαϊκή Γέφυρα, θαυμάστε το παλιό του υδραγωγείο και σταθείτε με δέος μπροστά στο Ναό της Νταϊάνας με τις χαριτωμένες δωρικές στήλες.

Mérida

5.Κόρδοβα

Οι τρεις μεγάλοι παίκτες της Ανδαλουσίας είναι συνήθως η Σεβίλλη, η Μάλαγα και η Γρανάδα, αλλά αυτοί που παραλείπουν την Κόρδοβα χάνουν πραγματικά. Πίσω στον 8ο αιώνα , η πόλη ήταν στην πραγματικότητα μια από τις πρωτεύουσες της Μαυριτανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα, υπάρχουν πολλά υπολείμματα που έχουν απομείνει ακόμα από εκείνη την εποχή, αλλά το αστέρι της παράστασης είναι η Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO La Mezquita, ένα εξαίσιο τζαμί και ένας καθεδρικός ναός σε ένα. Must επίσκεψη είναι τον Μάιο για το Φεστιβάλ Patios, όταν οι άνθρωποι ανοίγουν τους κρυμμένους κήπους τους στο κοινό.

Τζαμί-Καθεδρικός Ναός της Κόρδοβα
Κόρδοβα

6.Χιρόνα

Η καταλανική πόλη Χιρόνα βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης , αλλά είναι ένας κόσμος μακριά από την πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις της Ισπανίας. Περιτριγυρισμένη από παλιά μεσαιωνικά τείχη, στα οποία μπορείτε ακόμα να περπατήσετε, η Παλιά Πόλη της έχει μια ιδιαίτερη ιδιαίτερη ποιότητα που μοιάζει σαν να χάνεστε στο χρόνο. Μέσα στα τείχη βρίσκεται το El Call, μια από τις καλύτερα διατηρημένες εβραϊκή συνοικία της Ισπανίας, διάσπαρτη με στενά δρομάκια, κρυφές σκάλες και κομψές πέτρινες καμάρες. Ακόμα κι αν δεν το έχετε επισκεφτεί ποτέ πριν, μπορεί να αισθάνεστε ότι αναγνωρίζετε τη Girona, καθώς ένα μεγάλο μέρος της χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων για την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones .

Χιρόνα Ισπανία
Χιρόνα

7.Μούρθια

Η Μούρθια βρίσκεται κρυμμένη ανάμεσα στις πιο διάσημες περιοχές της Ανδαλουσίας και της Βαλένθια . Όσοι ταξιδεύουν εδώ κυρίως κατευθύνονται προς την ακτή, αλλά δεν πρέπει να χάσετε την πρωτεύουσα της ενδοχώρας, τη Μούρθια. Περιτριγυρισμένη από ελαιώνες και περιβόλια βερικοκιών, η πόλη έχει μια υπέροχη παλιά πόλη την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε καλύτερα κάνοντας μια βόλτα και μια στάση σε πολλά τάπας μπαρ σε όμορφες πλατείες κατά μήκος της διαδρομής. Στην καρδιά της βρίσκεται ο επιβλητικός γοτθικός καθεδρικός ναός, αλλά αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το πρώην μεγάλο καζίνο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1847 και έχει αποκατασταθεί πλήρως στην παλιά του αίγλη.

Μούρθια Ισπανία
Μούρθια

8.Βαγιαδολίδ

Το εσωτερικό της Ισπανίας συχνά ξεχνιέται προς όφελος των ακτών, αλλά η τεράστια περιοχή της Castilla y Léon έχει τόσα πολλά να ανακαλύψει. Το Valladolid βρίσκεται ακριβώς βορειοδυτικά της Μαδρίτης και είναι μια πολυσύχναστη πανεπιστημιακή πόλη που χωρίζεται στα δύο από τον ποταμό Pisuerga. Η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική αφθονεί και υπάρχουν πολλά παλάτια και εκκλησίες για να ανακαλύψετε. Περιηγηθείτε στα εκθέματα στο Εθνικό Μουσείο Γλυπτικής και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε σε ένα από τα τάπας μπαρ κατά μήκος του ποταμού, το οποίο έχει ακόμη και τη δική του αμμώδη παραλία. Επισκεφθείτε την Εβδομάδα του Πάσχα για περίτεχνες θρησκευτικές γιορτές, χωρίς τα πλήθη τουριστών.

Βαγιαδολίδ

9.Κουένκα

Καθισμένη στην κορυφή ενός λόφου με θέα σε ένα βαθύ φαράγγι, τα κτίρια στο χρώμα του μελιού και η εντυπωσιακή τοποθεσία της Κουένκα είναι αρκετός λόγος για να επισκεφθείτε την πόλη. Στην περιοχή Castilla-La Mancha, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ Μαδρίτης και Βαλένθια, αυτή η πόλη που περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συνδυάζει τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική με αρχαίους πύργους που προσκολλώνται στην πλευρά του βράχου, γνωστά ως Casas Colgadas ή Κρεμαστά Σπίτια. Χαθείτε ανάμεσα στα στενά ελικοειδή δρομάκια, αναζητήστε μερικές από τις εξαιρετικές γκαλερί σύγχρονης τέχνης ή εξερευνήστε τη γύρω περιοχή σε μια σειρά από εκπληκτικά μονοπάτια πεζοπορίας.

Κουένκα Ισπανία
Κουένα

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η ιστορία της Γαλλίδας που έμαθε να πιλοτάρει ελικόπτερο για να βγάλει τον άντρα της από τη φυλακή | in.gr

admin

Αστράγαλοι: 5 ασκήσεις από την Μάντη Περσάκη για να τους ενδυναμώσεις

admin

Οι ομορφότερες λίμνες της Ιταλίας (εκτός από την Κόμο) που αξίζει να επισκεφτείτε

admin