Ελλάδα

Motor Oil: Από εργασίες σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά

Σε ολονύχτια επιφυλακή βρισκόντουσαν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα (18.09.2024) στα παλιά διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεωδόρους.

Από τη φωτιά έχουν τραυματιστεί τρεις εργαζόμενοι της Motor Oil  που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Οι φλόγες αυτή τη στιγμή έχουν σβήσει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς αν και πληροφορίες λένε πως ξέσπασε σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων που γινόντουσαν εργασίες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα της πυροσβεστικής και του εμπειρογνώμονα για το πως ξεκίνησαν οι φλόγες.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν μέσα στη Motor Oil, οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τους Αγίους Θεοδώρους από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά βρισκόντουσαν επί ποδός.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε χθες στους κατοίκους της περιοχής που ζητούσε την απομάκρυνση από την περιοχή.

Οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να μην κινδυνεύσουν περισσότεροι άνθρωποι και έγινε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Απόστολος Λύτρας: Κίνηση από Πολυζωγοπούλου να δει την κόρη τους

admin

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις φρεγάτες

admin

ΟΕΝΓΕ: Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν για λογοκρισία το Facebook

admin