Οικονομία

Κίνητρα για επενδύσεις, μείωση της γραφειοκρατίας, στήριξη της παραγωγής – Όλα τα αναπτυξιακά μέτρα για αγρότες και επιχειρήσεις

Μέτρα για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την ανάπτυξη συμπεριλήφθηκαν στην εξειδίκευση των αναπτυξιακών μέτρων της ΔΕΘ από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα και την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τα μέτρα αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, εξειδικεύτηκαν μέτρα για την εθνική στρατηγική για την ενίσχυση της ελληνικής σύγχρονης βιομηχανίας, τη στρατηγική μεταρρυθμίσεων εων για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την επέκταση των κινήτρων για συγχωνεύσεις και εξαγορές, και για την Golden Visa ως κίνητρο για επένδυση σε startup.

Όσον αφορά τη μείωση της γραφειοκρατίας ο στόχος είναι η μείωση του γραφειοκρατικού βάρος κατά 25% για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις με την κατάργηση 15 χρονοβόρων διαδικασιών.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μειώθηκαν κατά 5,6% οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

admin

Η αλήθεια για το εύρος της «στροφής» των μαθητών προς την ιδιωτική εκπαίδευση

admin

Golden Visa: Η ένταση στη Μέση Ανατολή φέρνει «εισβολή» επενδυτών από Λίβανο και Ιράν

admin