Οικονομία

Νέο «Εξοικονομώ»: Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα θα λάβουν αυξημένα κίνητρα για αντλίες θερμότητας 

Λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης από μικροσωματίδια επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σε πόλεις, όπως τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη, όπου χρησιμοποιούνται πολλά τζάκια.

Όπως τόνισε ο υπουργός ΥΠΕΝ, Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα (27.8.2024) σε εκδήλωση για την περιφερειακή ανάπτυξη, μια από τις λύσεις που προκρίνει η κυβέρνηση για το πρόβλημα της ρύπανσης είναι να προσφέρει αυξημένα κίνητρα στο επόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για να προχωρήσει ταχύτερα η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και να αντικατασταθεί η χρήση τζακιών.

Σε συνδυασμό με έργα όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης, στόχος είναι να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του αέρα στις εν λόγω πόλεις με οφέλη για την υγεία.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το μετρό θα επιτρέψει μια ραγδαία πτώση της κατανάλωσης βενζίνης και ντίζελ στη Θεσσαλονίκη, με οφέλη τόσο περιβαλλοντικά, όσο και οικονομικά.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ηχηρές απουσίες Καραμανλή – Σαμαρά από την γιορτή της Ρηγίλλης; Πως ο Κασσελάκης θα πετάξει από πάνω του το «έκπτωτος», ποιο κόμμα δεν θέλει τον Σαλμά, η βροχή διεθνών παρουσιάσεων εισηγμένων, το θαύμα της Bright Business Solutions, τα δύο προς ανάθεση μεγάλα ιδιωτικά έργα, πως το κλίμα αλλάζει τον τουρισμό

admin

Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκτίμηση για εκκίνηση στα 1,10 – 1,15 ευρώ

admin

Λογαριασμοί ρεύματος: Η ΔΕΗ μειώνει κατά 6,1% το πράσινο τιμολόγιο τον Οκτώβριο

admin