Κόσμος

Το σούπεργιοτ Venus που ανήκε στον Στιβ Τζομπς συγκρούστηκε με άλλη θαλαμηγό – Βίντεο ντοκουμέντο

Το σούπεργιοτ «Venus» που ανήκε στον δημιουργό της Apple, Στιβ Τζομπς (Steve Jobs) και τώρα είναι ιδιοκτησίας της χήρας του, επενδύτριας και φιλανθρώπου, Λορέν Πάουελ Τζομπς (Lauren Powell Jobs) συγκρούστηκε με μια άλλη θαλαμηγό ανοιχτά των ιταλικών ακτών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας της Πάουελ Τζομπς που μίλησε με μέλος του πληρώματος του σούπεργιοτ επιβεβαίωσε στο Business Insider ότι το μήκους 78 μέτρων γιοτ συγκρούστηκε με μια άλλη θαλαμηγό, μήκους 105 μέτρων, τη «Lady Moura» στις 22 Ιουλίου στον κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

Στο γιοτ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, επέβαινε μόνο το πλήρωμα και τα δύο σκάφη ήταν αγκυροβολημένα, όταν μια ξαφνική αλλαγή του ανέμου οδήγησε στη σύγκρουση.

Το «Venus» πλέον πλέει στη Θάλασσα της Λιγυρίας, που βρίσκεται μεταξύ της Ιταλικής Ριβιέρας και των νήσων Κορσικής και Έλβας, ενώ το «Lady Moura» συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό τη Μύκονο

@jaaayjeee next step, start a war and suspend the election #fyp #usa #potus ♬ original sound – Justin Gagnon

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το εντυπωσιακά μινιμαλιστικό σούπερ γιοτ Venus και το Lady Moura να έρχονται σε επαφή. Δεν είναι σαφές από τα βίντεο ποια θαλαμηγός χτύπησε πρώτη. Η ζημιά, αναφέρουν πηγές, ήταν «μόνο μια γρατσουνιά, αν και σημαντική, που θα κοστίσει πολύ η επισκευή της».

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ασφάλεια θα καλύψει το ύψος της ζημιάς. Η ασφάλιση σκαφών αναψυχής, που μπορεί να κοστίζει εξαψήφιο ποσό κάθε μήνα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα που καλούνται να αναλάβουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο ντοκουμέντο από το χτύπημα των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

admin

Γερμανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί και 9 τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ του Σόλινγκεν

admin

Οι ΗΠΑ στέλνουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, το τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ζελένσκι

admin