Οικονομία

Goldman Sachs: Δεν έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση

Η αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs εκτιμά ότι η διόρθωση δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά συνεχίζει να αναμένει ότι θα αποφευχθεί η πτωτική κίνηση της αγοράς.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs κατέγραψε στην έκθεσή της τον κίνδυνο διόρθωσης των αγορών εντός του καλοκαιριού εξαιτίας των υψηλών αποτιμήσεων, των αυξημένων προσδοκιών για τα κέρδη του β’ τριμήνου και της ευάλωτης συγκέντρωσης της αγοράς.

Ωστόσο, οι επενδυτές ερμήνευαν τα κακά νέα ως καλά και ευελπιστούσαν να μειωθούν τα επιτόκια παρόλο που οι δείκτες της τράπεζας είχαν επιδεινωθεί.

Αφού οι παγκόσμιες μετοχές ενισχύθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο από το κατώτερο επίπεδο του Οκτωβρίου 2023 και μετά από μία από τις μεγαλύτερες περιόδους χωρίς πτώση μεγαλύτερης του 5% τα τελευταία 20 χρόνια, ήρθε η διόρθωση.

Το μεγαλύτερο μέρος του ράλι της αγοράς των μετοχών από τις αρχές του 2024 οδηγήθηκε από υψηλότερες αποτιμήσεις. Τους τελευταίους μήνες οι αποτιμήσεις αυξήθηκαν χωρίς χαλαρότερες οικονομικές συνθήκες, υποδεικνύοντας και πάλι τον αυξανόμενο εφησυχασμό, σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα.

Τα ακριβή ερεθίσματα του ξεπουλήματος δεν μπορούν να εξηγηθούν από ένα μόνο συμβάν, αλλά από πολλούς σχετικούς παράγοντες, τονίζει.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαράζ ξενοδοχειακών επενδύσεων στον Πειραιά

admin

Εφορία: Ευκαιρία μείωσης των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις – Τι ισχύει από 1η Οκτωβρίου

admin

Βίντεο – προάγγελος της υποψηφιότητας Κασσελάκη στις 24 Οκτωβρίου, μετρούν ποιος έχει το πιο μακρύ αριστερόμετρο, τα 5 κριτήρια που βγάζουν αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, η θετική έκπληξη στη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος που έσκισε την έκθεση Ντράγκι, τα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις, η ΑΚΤΩΡ που ανασταίνεται και ως επωνυμία

admin