Ευ Ζην

11 από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου

Αυτά τα όμορφα τροπικά νησιά σε όλο τον κόσμο είναι ο ορισμός του παραδείσου στο λεξικό…
Υπάρχουν μερικά πολύ εντυπωσιακά νησιά σε αυτόν τον κόσμο, από νησιά της Καραϊβικής μέχρι νασάκια του βορρά που θα μπορούσαν να προέρχονται από άλλον πλανήτη! Είναι μια μεγάλη απόδειξη της μαγείας της φύσης. Κανείς δεν θέλει να ναυαγήσει, προφανώς, αλλά μπορεί και να το έκανες αν ήταν να βγεις στην ξηρά σε ένα από αυτά τα εκπληκτικά νησιά! Αν ωστόσο μπορέσετε κάποια στιγμή να τα επισκεφτείτε, μην ξεχάσετε τα γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και ένα καλό βιβλίο. Εδώ θα δείτε τα 11 ομορφότερα νησιά του κόσμου σύμφωνα με το Time Out.

Τα πιο όμορφα νησιά στον κόσμο

1.St Barts, Καραϊβική

St Barts, Καραϊβική

Επίσημα το Collectivité territoriale de Saint-Barthélemy, το St Barts είναι όλα όσα οι ονειροπόλοι φαντάζονται ότι είναι οι τροπικοί παράδεισοι. Αυτό σημαίνει λαμπερά γαλάζια νερά, άτονα ηλιοβασιλέματα και γιοτ όσο μακριά μπορεί να δει κανείς, όλα προστατευμένα από ένα φρούριο του δέκατου έβδομου αιώνα σε έναν πανέμορφο λόφο. Αυτό το μικρό νησί της Καραϊβικής έχει μακρά ιστορία, αν και η ποικίλη αρχιτεκτονική αυτής της ηφαιστειακής γης είναι όλα τα στοιχεία που θα χρειαστείτε για αυτό. Και αυτό, αν μπορέσετε να “ξεκολλήσετε” από όλα τα γκουρμέ εστιατόρια και τα καταστήματα σχεδιαστών στο νησί.

2.Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία

Μπόρα Μπόρα

Τόσο καλό, που το όνομά του επαναλαμβάνεται. Ένα παλιό αστείο, προφανώς, αλλά γίνεται κάθε φορά. Η Μπόρα Μπόρα είναι επίσης ένα πολύ πληθωρικό μέρος, αν και οι επισκέπτες σε αυτό το μαγικό κομμάτι βορειοδυτικά της Ταϊτής είναι κυρίως πολύ απασχολημένοι, κοιτάζοντας και μόνο το μέρος. Ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για καταδύσεις, η Μπόρα Μπόρα αναπτύχθηκε γύρω από ένα τεράστιο ηφαίστειο που είναι σε λήθαργο: ένα πανέμορφα βίαιο κέντρο που τώρα περιβάλλεται από απόλυτη γαλήνη.

3.Cape Breton, Καναδάς

Cape Breton, Καναδάς

Το ανατολικότερο άκρο του Καναδά είναι ο παράδεισος για τους τυχοδιώκτες. Το νησί Cape Breton είναι περισσότερο γνωστό για το επικό Cabot Trail, έναν δρόμο 298 χιλιομέτρων με απόκρημνη θέα στην ακτή που θα κερδίσει την καρδιά ακόμα και του πιο σκληραγωγημένου ταξιδιώτη. Αυτό το μέρος είναι τόσο όμορφο, που ακόμα και οι φάλαινες σταματούν για μια να ρίξουν μια ματιά.

4.Hvar, Κροατία

Hvar Κροατία

Η Κροατία δεν έχει έλλειψη νησιών, αλλά το μεγαλοπρεπές Χβαρ παραμένει το πιο δημοφιλές της. Δεν είστε σίγουροι γιατί; Λοιπόν, απλά κοιτάξτε το μέρος: το Hvar έχει όλα όσα μπορεί να θέλει οποιοδήποτε νησί της Δαλματίας. Είναι γεμάτο με ιστορικά αξιοθέατα και σύγχρονες ανέσεις, και το σύντομο ταξίδι εδώ από το Σπλιτ είναι πολύ όμορφο από μόνο του. Το Brač, το Krka, το Prvić και όλα τα άλλα νησιά της Κροατίας αξίζουν προσοχής, αλλά το Hvar βρίσκεται σε ένα δικό του κόσμο.

5.Αρούμπα, Καραϊβική

Αρούμπα, Καραϊβική

Μόλις 29 χιλιόμετρα βόρεια της Βενεζουέλας βρίσκεται η Αρούμπα, μια συστατική χώρα του Βασιλείου της Ολλανδίας που φιλοξενεί λίγο περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Όσοι έρχονται εδώ, έρχονται για την υπέροχη λευκή άμμο και την εκπληκτική θέα, για τα ζωντανά φεστιβάλ τέχνης και τη σαγηνευτική αρχιτεκτονική, καθώς και για τη νυχτερινή ζωή αλλά και τα αλλόκοτα τοπία που έχει αυτό το μέρος.

6.Ίσκια, Ιταλία

Ίσκια

Οι ιαματικές πηγές της Ίσκια είναι ένα απόλυτο θεϊκό δώρο. Ψάχνετε για ανάρρωση; Θα τη βρείτε σε αυτό το μικρό νησί στον Κόλπο της Νάπολης που έχει προσελκύσει από αμνημονεύτων χρόνων ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα pick-up. Οι ιαματικές πηγές από την παραλία Maronti στο νότο αξίζουν οι ίδιες τις επισκέψεις, αν και ο συνδυασμός της παλιάς αρχιτεκτονικής και της φυσικής ομορφιάς της Ischia θα κρατήσει τους επισκέπτες αφοσιωμένους και ενθουσιασμένους.

7.Palawan, Φιλιππίνες

Palawan Φιλιππίνες

Συχνά αναφέρεται ως το πιο εκπληκτικό νησί στον πλανήτη, το Palawan είναι αναμφισβήτητα το πιο ρομαντικό μέρος που έχουν να προσφέρουν οι Φιλιππίνες , κάτι που λέει πολλά από μόνο του. Η βιοποικιλότητα του Palawan είναι το highlight του, με μια απίστευτη ποικιλία ζωντανών θηρίων που φέρνουν στο μυαλό πολύχρωμες εικόνες που είναι ελάχιστα πιστευτές – αν και μην κάνετε το λάθος να αμφιβάλλετε για τα μάτια σας! Είναι πέρα για πέρα αληθινό το σκηνικό.

8.Γκαλαπάγκος, Ισημερινός, Νότια Αμερική

Γκαλαπάγκος, Ισημερινός, Νότια Αμερική

Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, τα νησιά δεν είναι πολύ πιο συναρπαστικά από τα Γκαλαπάγκος. Αυτές οι ηφαιστειακές ομορφιές που απλώνονται στον ισημερινό είναι διάσημες για τα άγρια ζώα που βρίσκονται εδώ και μόνο εδώ. Αυτά τα νησιά μας έδωσαν τη θεωρία της εξέλιξης, οπότε θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι αρκετά σημαντικά και το καλύτερο είναι ένα σημαντικό μέρος να είναι ταυτόχρονα απίστευτα όμορφο.

9.Ζανζιβάρη, Τανζανία

Ζανζιβάρη

Το νησί γέννησης του Freddie Mercury είναι ένας θησαυρός από απίστευτα σημεία καταδύσεων και εκπληκτικές παραλίες, συνήθως σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη. Ακριβώς έξω από την ανατολική ακτή της Αφρικής, η Ζανζιβάρη είναι τόσο «value for money» όσο οι νησιωτικοί προορισμοί, με συναρπαστικές πολιτιστικές ακμές φωλιασμένες δίπλα σε μια αναπτυσσόμενη σκηνή εστιατορίων και περισσότερη περιπέτεια από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Αναζητάτε τις καλύτερες παραλίες της Αφρικής; Πηγαίνετε στη Ζανζιβάρη.

Γνωρίστε τη Ζανζιβάρη μέσα από τις ΕΙΚΟΝΕΣ του Τάσου Δούση:

10.Καουάι, Χαβάη

Καουάι, Χαβάη

Νομίζατε ότι γίνεται μια τέτοια λίστα να μην περιλαμβάνει κάτι από Χαβάη; Η Χαβάη είναι ο αρχετυπικός τροπικός παράδεισος και το Καουάι μπορεί απλώς να είναι ο πιο «τροπικός παράδεισος» από όλους. Το Garden Isle είναι όλο τροπικά δάση, εντυπωσιακοί βράχοι, πανέμορφες παραλίες και εμβληματικά βουνά. Δραματικά τοπία και ιστορία συσκευασμένα σε ένα πιο μαγικό σκηνικό.

11.Μαλδίβες

Μαλδίβες

Δεν είμαστε σίγουροι αν οι Μαλδίβες είναι πλέον επίσημα η πρωτεύουσα του μήνα του μέλιτος στον κόσμο, αλλά υπάρχει κάτι εγγενώς ρομαντικό σε αυτό το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού που το κάνει πόλο έλξης για τους πρόσφατα παντρένους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί, με όλα τα απίστευτα τοπία… αλλά υπάρχουν περισσότερα στις Μαλδίβες από τις μαγευτικές θάλασσες και την αστραφτερή άμμο. Τα ορόσημα και τα αξιοθέατα εδώ μπορεί να σας εκπλήξουν και το να τα συζητάτε ενώ χαλαρώνετε σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου είναι μια εμπειρία ασυναγώνιστη!

Φυσικά, οι ΕΙΚΟΝΕΣ έχουν επισκεφτεί τις μαγικές Μαλδίβες!

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Twiggy: Το μοντέλο που καθόρισε μια ολόκληρη εποχή και έγινε «viral πριν το viral» | in.gr

admin

Εμμηνόπαυση: Αυτές τις πληροφορίες πρέπει να τις γνωρίζεις

admin

Οι πιο πολυτελείς κρουαζιέρες του κόσμου σύμφωνα με τα Globe Travel Awards 2024

admin